Feirer 40 år med Return

Return har lagt ut på jubileumsturné! Lørdag 15. februar kommer de hit til Halden og Brygga kultursal for å spille Returnklassikere i akustisk drakt og feire 40 år som band.

Return er selve symbolet på åttitallets Norge. Puddelrockerne fra Stange i Hedmark tok Norge med storm på slutten av åttitallet, og ga oss monsterhiter som Sing Me A Song, Bye Bye Johnny og Can You Forgive Me. Nå er bandet ute på veien igjen, denne gangen med en akustisk konsertserie for å markere og feire 40 år med Return. KanDusi tok en telefonisk prat med vokalist og gitarist i Return Knut Erik Østgård:

Hvorfor akustisk konsert?

-Vi synes låtene våre fungerer godt i akustisk drakt, forteller Knut Erik. Låtene får en helt annen dynamikk. Mange av låtene våre er jo skrevet på kassegitar i utgangspunktet, og funker bra i en litt nedpå og akustisk variant. Og når vi gjør en akustisk konsert blir det litt roligere stemning, og mer rom for å prate litt mellom låtene. Vi kan ta oss tid til å fortelle litt om bakgrunnen til låtene for eksempel. På en vanlig Return-konsert blir det fort full fest i salen etter et par låter. Og den akustiske konsertvarianten passer nok bedre til alderen vår også, vi er jo ikke akkurat ungdom lenger.

På repertoaret står hits og skatter fra hele Returnsagaen.

-Repertoaret blir historisk, vi spiller litt fra alle platene våre – i kronologisk rekkefølge. Vi har med mange av klassikerne våre så klart, det er jo noen låter vi  spille. Sing Me A Song for eksempel, og Bye Bye Johnny. Det er moro å prøve litt nye instrumenter, det gjør vi på denne turnéen. Vi har jo med banjo og mandolin for eksempel. Det er jo litt artig når puddelrockere spiller banjo.

Kanskje vanker det en blodfersk Return-låt i løpet av kvelden også…

Husker du….Return anno 1987:

I løpet av jubileumsåret vil Return slippe ny musikk på strømmetjenestene.

-Det blir som en slags takk til alle trofaste fans der ute, sier Knut Erik, vi vil slippe flere singler i løpet av 2020.

Mellom låtene blir det altså litt preik. Litt preik om hvordan det hele starta, i Stange i 1980. Og litt om veien videre etter det store gjennombruddet i 1985. På storskjerm bak bandet på scenen vil det rulle og gå historiske bilder og filmsnutter.

-På lerretet vil vi vise bilder og film- og TV-klipp fra ulike epoker i bandet, forteller Knut Erik, det er litt moro for folk å se hvordan det så ut den gangen.

Mange av klippene er fra bandets private arkiv og er aldri vist tidligere.

Knut Erik er godt kjent i Halden. Samtidig puddelrocker Ole Evenrud er en god venn, og Knut Erik har dessuten stått på Allsang-scenen flere ganger.

-Det er en fin by, sier Knut Erik, jeg gleder meg til å komme tilbake til Halden. Jeg har jo spilt i kultursalen før også, det er en fin sal.

Før de kommer hit skal Return innom Stange, Hønefoss, Skien og Horten. Og så kommer de altså til kultursalen, fredag 15. februar. Billetter finner du her!

Hamar Arbeiderblad om premieren i Stange; 

Nedstrippet, men like kraftfullt! De gamle slagerne bandet presenterte på biblioteket i Stange hadde fått ny drakt, og det må sies at låtene og arrangementene til Stangebandet kledde denne nedstrippede varianten. Dynamikken som ble vist frem var særdeles god.

Return er:

Knut Erik Østgård på vokal og gitar, Henning Ramseth på gitar og kor, Tore Larsen på bass og kor
og Øyvind Håkonsen på trommer.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer