Feirer 10 år med sang

Halden barne- og ungdomskor har sunget barnesanger og salmer i Immanuels Kirke i 10 år. På søndag skal de feire jubiléet med en konsert i Brygga kultursal.

Dirigent og kantor i Immanuels kirke Marie Håkensen har vært med siden korets spede start i 2007, det var faktisk hun som grunnla koret den gangen. Nå tar hun med seg sine unge korister til byens storstue på brygga for å feire 10-årsjubileum. Dette blir den tredje markeringen av jubiléet.

-Alle gode ting er tre, sier Marie, vi hadde to markeringer av jubiléet i høst også. Først hadde vi en skikkelig bursdagsfeiring med ballonger, sjokoladekake og tryllekunstner. Så holdt vi en litt mer høytidelig konsert i kirken i november.

Tiden går, og de som startet som barnekorister i 2007 er jo ikke barn lenger. Etter hvert startet Marie et ungdomskor også. Totalt huser koret nå 33 unge korister. Heldigvis er ikke Marie helt alene om jobben med korene.

-Jeg har en god medhjelper i Niva Yhle, forteller Marie, hun har vært med siden starten og hjelper meg å holde styr på barna – men hun er også inne og hjelper meg kreativt. Hun er en veldig god støtte. Hun er korsanger selv, og har peiling på det musikalske.

Kantor og dirigent Marie Håkensen dirigerer Halden barne -og ungdomskor. På søndag feirer hun 10-årsjubileum med koret sitt i kultursalen.

Halden barne-og ungdomskor har et variert repertoar, det går i både popsanger og klassiske kirkesanger. På jubileumskonserten byr koret på en lett blanding. Her skal synges De Lillos, Abba, Trond Viggo, Knudsen og Ludvigsen og Freddy Kalas. Og så kommer det noen klassiske kirkesanger selvfølgelig.

Det blir en ny opplevelse for koret å synge i kultursalen.

-Med unntak av en liten opptreden i Tista senter for noen år siden har vi aldri sunget i et ikke-vigslet hus, ler Marie. Det blir jo veldig annerledes, med mikrofoner og proff lyd og lys og alt som hører til. Det blir gøy. Og så skal vi danse litt på konserten, det blir også en ny opplevelse. Det blir litt utenfor komfortsonen for meg, for jeg er absolutt ingen utpreget danser!

Kantoren har lang fartstid i korsang og musikk. Hun sang selv i barnekor fra hun var sju, og startet å dirigere kor allerede som syttenåring. Senere kom kantor-utdannelsen, en bachelor som i tillegg til orgelspill gir undervisning i korledelse. Etter bacheloren tok Marie en master i orgelspill. Hun er opptatt av at ungene i koret skal lære seg sangteknikk underveis.

-Det handler om å puste riktig, forteller Marie, om å åpne munnen godt og bruke stemmen riktig. Vi jobber med diksjon også. Og det gir resultater! Det er gøy å høre den utviklingen de som synger i ungdomskoret har vært gjennom, de har blitt skikkelig gode.

Med seg på konserten på søndag skal koret ha et band, det er heller ikke hverdagskost for koristene. Bandet består av ektemannen Anders Håkensen på gitar, Per André Rønsen på tangenter, Terje Støldal på bass og Johannes Skauen på trommer.

Marie ser frem til konserten, men tror det kan bli vanskelig å ikke bli litt rørt.

-Jeg tror jeg skal streve ganske bra for å ikke felle noen tårer på søndag. Det er jo liksom ungene mine dette her, og å høre dem synge er det vakreste som fins.

Har du lyst til å være med og feire Halden barne-og ungdomskor i kultursalen på søndag? Billetter finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer