Fasineres av det lille øyeblikket

22. juli åpner sommerens Fellesutstilling på Galleri Strømsfoss Mølle. Listen over aktører som stiller ut er lang og variert, og en av de som er med er haldenseren Veronica van Groningen. 

Fellesutstillingen på Strømsfoss blir et arrangement med mange uttrykk. Det blir malerier, fotografier, treverk, leire og skulpturer.
Veronica er i kategorien med fotografier. Hun har drevet med foto i en eller annen form siden 1992.
– Jeg gikk et år på folkehøyskole på fotolinje, og så jobbet jeg i og drev fotobutikk i mange år. Nå har jeg en bachelor i digital medieproduksjon på HiØ og jobber som frilansfotograf, forteller hun. Til daglig er hun tolkekoordinator på Amesto Tolk.

Veronica van Groningen
Veronica van Groningen

Så hvorfor foto, Veronica? Hva er så spennende med det?
– Jeg trekkes mot fotografi i fasinasjon over det lille øyeblikket som på den ene siden kan være 100 % ærlig eller det stikk motsatte. Eller det er som oftest et sted midt imellom. Hvordan det dokumenterer det usagte og uopplevde i øyeblikket som vekker minner og hukommelse til live senere, forklarer hun.
– Et foto kan lindre, glede, forundre, gremme, skremme eller nytes. Det er et fantastisk formidlingsverktøy til å fortelle historier og gi innblikk i menneskers liv.

Veronica jobber mest med bryllupsfoto, men også en del med barn og familier.
– Det er disse møtene med mennesker som fasinerer meg mest og som jeg liker aller best når jeg fotograferer. Å forsøke å se noe litt mer enn bare det åpenbare, sier hun.
Det er ingen tvil om at hun trives best som ”flua på veggen”, der hun kan iaktta og forsøke å finne øyeblikkene som bare oppstår.
– Til utstillingen jobber jeg med å skape en liten serie som kanskje har litt av dette. Det litt distanserte, men likevel nære som vi alle kjenner oss igjen i. Det blir nok ingen bryllupsbilder på Strømsfoss, men kanskje noe fra et bryllup.

13579783_10157065346940414_2119619070_o

Veronica har aldri vært med på en utstilling før, så hun er naturlig nok spent på hvordan det blir og hvordan bildene mottas av publikum.
– Det var svigerfar, Knut Munch Søegaard, som inviterte meg med. Han er keramiker og lager fantastisk brukskunst. Vi har tidligere samarbeidet da jeg tok bilder av kunsten han solgte under en utstilling han var med på Strømsfoss. Vi har mange morsomme samtaler om kunst, så det skal bli fint å gjøre dette sammen.

Strømsfoss Mølle er et idyllisk sted og huser i løpet av sommeren flere spennende utstillinger.
– Jeg har vært der tidligere på utstilling, og er stolt over å få være med på Fellesutstillingen. Det blir spennende å møte de andre utstillerne, og skape nye egne erfaringer og lære av andre. Jeg er sikker på at det er mye her som jeg kan bruke som inspirasjon og læring videre, også i mitt virke som bryllupsfotograf.

Fellesutstillingen på Strømsfoss er åpen fra 22.juli til 14.august, onsdag til søndag fra kl. 12 til kl. 17.

13588703_10157064761535414_835402119_o

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer