Fargesprakende forestilling

Onsdag formiddag var det premiere for årets Flere Farger-forestilling på Brygga Kultursal, og forestillingen er minst like fargesprakende som i fjor.

Høy list for Dina og Ove

Dina og Ove Billington har lagt lista relativt høy etter fjorårets braksuksess med Flere Farger, den gangen blåste de publikum av banen med den proffe og selvsikre forestillingen. Man blir imidlertid ikke det minste skuffet av årets forestilling av den grunn, den lever opp til sitt rykte og vel så det.

85 barn på scenen

Ekteparet Billington er ikke skuddredde, alle de 85 Os-barna som meldte interesse for Flere Farger-prosjektet i høst har fått stå på scenen i årets forestilling. Det er mer en dobbelt så mange som i fjor. Og det er ikke lite Billingtons krever av barna, for dette er ingen vanlig skoleforestilling. Det har vært intens øving helt siden i høst, og endelig er resultatet her: En gjennomført og vakker kulturfest av en forestilling.

Fremdeles lykkelig

Et av høydepunktene, dersom man må trekke frem et, er definitivt låta ”Lykkelig”. Låta er skrevet av Shkelqim Tahiri, og fremføres av låtskriveren selv – med en overbevisende Neema Cihiluka på lag i refrenget. Heldigvis får vi også høre Cihilukas vakre stemme på flere numre i løpet av showet, hun synger solo på enda to låter i forestillingen.

Rørt og glad rektor

Det er barna ved Os Skole som er så heldige å få overvære den første av fire skoleforestillinger, og i salen sitter en gjeng fjetrede unger og lærere. Siv Grete Stamnes, rektor ved Os Skole, er både oppstemt og rørt etter endt forestilling.

– Det var helt fantastisk, sier Stamnes, jeg har ikke ord! Det er både proft og vakkert, og jeg synes årets forestilling har tatt prosjektet ett steg videre fra i fjor og lagt til noe nytt, nemlig ømhet.

Vil det bli Flere Farger i årene som kommer også?
– Det håper jeg inderlig vi får til, vi er avhengig av støtte og håper kommunen kommer på banen. Prosjektet trenger mer midler, i år baserer vi oss på frivillige og de har gjort en kjempeinnsats.

Hva er det som er så spesielt med denne forestillingen?
– Masse. Men blant annet dette budskapet med å strekke ut en hånd. Hvis man tør å strekke ut hånden sin til noen og bry seg, så kommer man så mye lenger.

Flere Farger skal holde tre skoleforestillinger til i kultursalen denne uka, samt en kveldsforestilling som er åpen for alle torsdag kveld klokken 18.00.

Bildegalleri finner du på facebooksiden vår.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer