Fargespillhuset er åpnet!

Åpning av Fargespill sine lokaler: -Fargespill er beviset på at vi alle er like, selv om vi er forskjellige.

Lørdag åpnet Fargespill Østfold sitt eget hus i Halden.

Solen skinner, og det er over 25 grader i Halden sentrum. Det myldrer av folk i gågaten, store og små titter på de forskjellige bodene som er satt opp i forbindelse med Haldendagen. Lørdag var det ikke bare Haldendagen, men også åpning av Fargespill sine lokaler. 

– Poenget med åpningen vår  er at folket i Halden skal få se hvor vi holder til og hva vi driver med, og at Fargespill er en møteplass, sier Dina Billington, kunstnerisk leder ved Fargespill.

Johnny Nilsen, leder for Halden kulturråd, var den som  klippet båndet og erklærte stedet for åpnet.

 – Med tanke på all øvelsen, jobben og forestillingene fargespillerne har gjort gjennom flere år, kan man trygt si at de fortjener sitt helt eget hus. Fargespill er beviset på at vi alle er like, selv om vi er forskjellige, er noe av det Nilsen uttrykker i talen sin.

Etter at båndet var klippet over, ble det show med sang og dans, og senere servering av kake. Lokalet har fått navnet «Fargespillhuset»

Det var ikke bare show Fargespill serverte på lørdag, men også tilbudet om en gratis dansetime med fargespillinstruktør Liv-Karin Cihiluka. På under en time lærte rundt 20 barn seg en koreografi til Miley Cyrus’ sin låt «Hoedown Throwdown». Rett etter timen framførte de dansen for publikum ute i gågaten.

– Barna har vært kjempeflinke, og jeg er imponert over hvor fort de lærte seg koreografien, smiler instruktør Cihiluka.

Fargespillerne

– Dette har vært fantastisk dag, akkurat som jeg håpet på. Det kom masse mennesker, og ungdommene leverte veldig fint show.

Johnny Nilsen, lederen av Halden kulturråd holdt også en kjempefin tale, som jeg syntes beskriver Fargespill veldig bra, smiler Billington.

Nilsen erklærer Fargespill Østfold sine lokaler for åpnet med følgende ord.

– Fargespill er noe av det aller beste og viktigste vi har i Halden. Ikke først og fremst fordi dere er så utrolig flinke til å synge og danse. Ikke først og fremst på grunn av de utrolig flotte forestillingene deres. Ikke først og fremst fordi utstrålingen dere viser på scenen er så smittsom at publikum bare må smile. Fargespill er først og fremst viktig på grunn av dere, fargespillerne. Dere viser nemlig hva som er mulig å få til om vi holder sammen og viser hverandre respekt. Fargespill er beviset på at vennskap og tilhørighet ikke avhenger av hvilken farge du har på huden, hvilket språk du snakker, maten du spiser, klærne du har på eller hvilken gud du tror på. Dere er bare dere selv. Fargespill er beviset på at vi alle er like, selv om vi er forskjellige.

Åpningen av lokalene er også en avslutning for året som har vært.

– Fargespill tar sommerferie nå, men det vil bli workshops i hiphop og nysirkus på Fargespillhuset i ferien. Til høsten, rett etter Barnas verdensdager, starter vi opp igjen med ny timeplan», avslutter Billington.

Under finner du timeplanen til Fargespill Østfold

Tekst og foto: Marte Beck.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer