Fargespillhøsten 2020

Fargespillhuset har åpnet dørene for sitt høsttilbud, og det foregår spennende ting på huset mandag til torsdag hver eneste uke!

Fargespillhuset har blitt et kreativt og skapende sentrum på nordsiden, et hus fylt med dans, sang og kunstnerisk utfoldelse i ukedagene. Fritidsaktivitetene på huset er gratis, og for absolutt alle barn i alle Haldenskoler.

Noen av dere vet kanskje ikke hva Fargespill Østfold holder på med? Fargespill Østfold er jo faktisk mye mer enn en konsert i kultursalen. Det er jo et utvidet fritidstilbud også, året rundt!

– Fargespill Østfold er et kulturtilbud til alle barn og ungdom, forteller Ove Billington. Det vi driver med er musikk og dans fra hele verden, det er jo hovedinnholdet i Fargespill-konseptet. Men det er viktig å forstå at dette tilbudet er for absolutt alle, det er ikke bare for barn og unge med minoritetsbakgrunn. Vi jobber med kultur fra hele verden, men også norsk kultur.

Hele poenget med Fargespill er nettopp å blande kulturer fra hele verden, å sette norske folketoner eller norsk pop sammen med musikk fra hele verden og lage ny musikk ut av det. Det blir fargerikt og fint!

– Fargespill er en konsept der barn og unge setter opp forestilling, sier Dina, men det som er spesielt her i Fargespill Østfold er at vi også er en åpen møteplass for alle. Alle kan komme og være med her, dette er ikke et fast ensemble. Nå på høsten bruker vi tid på å samle inn kulturuttrykk fra hele verden, så skal vi jobbe frem musikk til forestillingen neste vår.

Dina og Ove håper det kommer nye rekrutter fra Haldenskolene denne høsten.

– Fargespillbarna blir jo eldre, sier Dina, så mange av de som gikk på Sang 1 i fjor har jo flyttet opp til Sang 2 i år. I tillegg er det jo alltid noen som faller av underveis, så vi vil jo gjerne alltid ha nye deltagere! Og gjerne gutter, de har vi ikke så mange av.

Fargespillhuset varierer stadig på sitt ukentlige tilbud.

– Vi har et nytt tilbud i høst som vi er ganske stolte av, forteller Dina, det heter Fargespill solo! Det er for ungdom mellom 12 og 20, og det er for de som har vært med og sunget i Fargespill en stund og har utviklet seg og blitt flinke. Vi ønsker at de skal få flere utfordringer og utvikle seg videre sammen med en sangpedagog.

Liv Renate Elnes Hovengen er hanket inn som sangpedagog til undervisningen, som vil foregå på mandager på Fargespillhuset. Her må man melde seg på for å være med.

– Liv Renate har veldig mye kompetanse innen sang, forteller Dina, og så er hun veldig dyktig og flink med barn. Liv Renate skal også jobbe litt med Fargespillkoret mot forestillingen.

Dina har ansvar for i kunstaktivitetene på torsdager:

– Vi skal lage mye fint, sier Dina. Vi skal lage drømmefangere blant annet, av perler! I tillegg skal vi lage nøkkelringer, nøkkelbånd og navnesmykker. Så de første gangene skal vi jobbe med perler. Senere går vi over til papir, og lager papirlykter og maskerademasker og mye annet fint. Vi skal også ha gresskarverksted og juleverksted, vi skal gjøre utrolig mye gøy!

Høstens instruktører: Liv Karin Cihiluka vil undervise i dans, Ove og Dina vil undervise i sang og Edna Reyes Malaki vil undervise i yoga!

Forsidebildet viser Ove og Dina, og til venstre ser dere Helga Aakre, som er ny produsent for Fargespill Østfold! Helga jobber med Fargespill i Fredrikstad og Halden.

Kommentarer

kommentarer