Fargespillbarna øver

Den 21. mars er det premiere for årets Fargespill-forestilling! Det blir det fjerde året på rad Dina og Ove Billington inntar kultursalen med sin fargerike, multikulturelle musikkfest.

Jeg stikker innom en søndagsøving i storsalen på Samfundet to små uker før årets Fargespill-premiere i Brygga kultursal. Det første som møter meg i trappa innenfor døra er hundrevis av sko. Lyden av barn som synger strømmer fra andre etasje, i trapper og ganger svirrer barn og ungdom frem og tilbake. Inne i storsalen står en jente foran mikrofonen og synger.

-Tyrkia og Jordan, Kenya og Kurdistan, Kosovo og Polen, Somalia og Norge, synger hun.

Sånn høres det ut når Fargespillbarna øver en søndagsettermiddag på Samfundet:

Fint, ikke sant?

Det vrimler av barn i storsalen, men det er et system i kaoset. Gjengen på scenen rusler bort til stolene sine når de er ferdige, og vips så inntar en annen gjeng gulvet for å øve på sitt nummer. Jeg skal ikke røpe hva de synger, det kan vi la være en overraskelse til dem som har tenkt seg på forestillingen. Jeg nøyer meg med å si at det er en låt de fleste av oss kjenner godt, i ny innpakning.

Fredrik synger en låt de fleste av oss har hørt før…
Det danses bak Fredrik.

Det synges, det danses og det skravles. Lydnivået øker når det blir langt mellom hysjene.

-Hyyyyyysj, roper Dina, nå må alle sette seg ned litt! Vi er snart ferdige for i dag!

De barna som ikke skal synge setter seg ned på stolen sin. Det er tid for en skikkelig Fargespill-klassiker: Mannen han gjekk seg i vedaskog/ Sura Yako. Det svinger så innmari bra!

Hei fara i vedaskog!
Solveig synger Sura Yako. Solveig synger veldig, veldig fint.
Karoline korer. Og klapper.

Forestillingen begynner å ta skikkelig form. Det er tydelig at barna har øvet mye, men det ligger to uker med ganske intens øving foran dem også. Jeg får et kjapt ord med Dina mellom numrene. Dina er kunstnerisk ansvarlig for Fargespillforestillingen.

Hvordan går det?

-Det går fint! Det er mye å tenke på, men det er det jo alltid når det nærmer seg forestilling! Det er mange å holde styr på. Det blir deilig å komme litt ovenpå snart, nå jobber vi veldig med å få forestillingen under huden.

I år er det hundre barn som skal på scenen i løpet av forestillingen. I fjor var de 85.

-Det er rekordår i år med tanke på hvor mange barn som er med, sier Dina. Utfordringen er å få plass til alle sammen på scenen! Men heldigvis er det ikke så mange nummer der alle skal på scenen samtidig. Vi har flere rene ungdomsnumre i år enn vi har hatt før for eksempel.

Er det noen nye sanger på programmet i år?

-Ja, i år har vi flere nye sanger! Noen har vi hentet frem fra de første forestillingene, noe er helt nytt.

Besetningen er også ganske så ny.

-Det er veldig mange nye barn, forteller Dina, vi er blitt en helt ny gjeng! Så vi må jo bli kjent med hverandre også.

Gleder dere dere nå?

-Ja, det er klart det! Det blir først virkelig for barna når vi flytter inn i kultursalen, forteller Dina, da detter det siste alltid på plass.

Dina viser barna hvordan de skal danse vedaskog-dansen.

Jeg snur meg mot en gruppe unger som svirrer rundt på gulvet.

Enn dere da, gleder dere dere?

-Jaaaa, roper de.

Så er det full konsentrasjon før neste nummer igjen. Jeg rusler ut i Violgata igjen, og overlater dem til sitt. Det er bare å begynne å glede seg til det her dere!

Premieren for årets Fargespill-forestilling er onsdag 20. mars. Det spilles skoleforestillinger for haldenbarna, og så er det publikumsforestillinger torsdag 21. og fredag 22. mars. Billetter finner du her.

Fargespill-forestillingen er et samarbeid mellom Fargespill Østfold og Det Norske Blåseensemble.

Les mer om Fargespill-konseptet her. 

 

 

Kommentarer

kommentarer