Får besøk av Askeladden og De Gode Hjelperne

Asbjørnsen og Moe sine eventyr lever videre fra generasjon til generasjon. Søndag 16.oktober kommer Askeladden og De Gode Hjelperne til Supersøndag i gågata.

Askeladden Friteater tar turen fra Oslo og de beskriver forestillingen slik:
Det var en gang en konge, som hadde hørt tale om et skip som gikk like godt til lands som til vanns og i lufta med,  så ville han også ha slikt et, og til den som kunne bygge det, lovte han ut kongsdatteren og halve kongeriket.  Det var mange som prøvde, må vite, for halve riket kunne være godt å ha, mente de vel, og kongsdatteren kunne være bra å ha attpå; men ille gikk det med de fleste.

– Askeladden og de gode hjelperne er et klassisk eventyr som de fleste barn har et forhold til. Eventyrene er spennende fordi de kommer med masse kulturarv. Vi er heldige som hadde forfedre som var så lure at de skrev ned eventyrene i bøker til oss etterkommere slik at historiene lever videre, sier Malin Østli Langseth som driver Supersøndag. 

Malin beskriver Askeladden som en type som så mulighetene der andre snudde ryggen til.
– Eventyret om Askeladden og de gode hjelperne handler for meg om inkludering og åpenhet mot folk som er annerledes enn en selv. Askeladden hadde mange gode sider; han var åpen, han så mulighetene der andre snudde ryggen til og i dette eventyret gjør han plass til alle som vil være med i båten. Det er noe fint i det.

Supersøndags publikum er barn og Malin er selvfølgelig veldig bevisst på hva slags forestillinger hun setter opp på programmet.
– Tvillingguttene mine er seks år og vi har litt dilla på alle de fantastiske filmene til Ivo Caprino og de gamle eventyrene. De er nå gamle nok til å forstå litt av moralen i historiene, og de synes til og med filmene er skumle, forteller hun.
– Filmen om Reveenka er nok den skumleste, mye skumlere enn NinjaGo, Star Wars og Spiderman til sammen der det er mest fokus på skyting og slåssing enn kanskje de gode historiene

Nå er det ikke sånn at eventyrene er helt uten voldelige innslag. De som har lest Smørbukk opplever jo både drap, flåing og at man koker suppe på et troll, så det er ikke bare bare i eventyrenes verden heller.

Hun håper småbarnsfamiliene i Halden har lyst på en hyggelig søndagstur til gågata 16.oktober.
Forestillingen starter kl. 13 og etterpå blir det et kreativt verksted der barna kan lage sin egen eventyrbok med tekst og bilder.

Billetter kan kjøpes her. 

Artikkelen er en annonse fra Supersøndag. 

Kommentarer

kommentarer