Får 200 til bords på julaften

Wenche Erichsen og hennes mange julehjelpere får over 200 til bords på årets Åpen jul på Haldens Klub. 

Det er lille julaften, og Wenche Erichsen og hennes frivillige har inntatt Haldens Klub. Bordene er dekket, serviettene er brettet, gavene er pakket inn, bordkort er i ferd med å skrives ferdig, og på kjøkkenet står Sebastian Engh og lager karamellpudding. Det er klappet og klart for julaften på klubben.

Karamellpudding á la Sebastian! Itteno knussel på Åpen jul på Haldens Klub!

2019 blir det tolvte året på rad Wenche Erichsen og hennes frivillige åpner dørene for Åpen jul på Haldens Klub julaften. I år er det rekordmange som har meldt seg på julaften på klubben, det blir godt over to hundre gjester fordelt på de to selskapene i morgen. Wenche gjentar suksessen fra i fjor med å dele arrangementet i to. På formiddagen blir det juleselskap for familier, på kvelden er det voksenselskap.

-Vi har lagt på papirduker på bordene til familieselskapet klokken 12, forteller Wenche, og så skal vi legge ut tegnesaker og klistremerker sånn at barna kan dekorere sin egen duk. Det blir koselig!

Det kommer mange i Wenches juleselskap på klubben. Her er det dekket til familiejul!

Celine Sva Gøperød er med som julehjelper på Frivilligsentralen for det tredje året på rad. Nå sitter hun og skriver bordkort til familieselskapet i morgen.

Celine Sva Gøperød og Bente Saksgård sitter og ser på bordkortene til årets familieselskap.

Både Bente og Celine har stått på i flere timer for å gjøre klar Haldens Klub til de to store juleselskapene i morgen. Dette blir Celines tredje år som julehjelper for Frivilligsentralen.

-Jeg føler meg privilegert, sier Celine, vi har alltid hatt en hyggelig julefeiring og stabil familiesituasjon i jula. Jeg synes det er fint å kunne være med å gi folk som ikke har det en fin jul. Mange går inn i jula med store forventninger til jula, vi blir kanskje litt bortskjemte. Her er det ingen som kommer med kjempestore forventninger, de er bare glade for å være her og feire jul sammen med mange andre. Det synes jeg er fint.

Celine skal assistere i årets familieselskap, der det kommer 130 sultne julegjester inn døra til klubben klokken 12.

-Jeg er veldig glad i barn, så da passer det fint å hjelpe til i det første selskapet i morra.

Wenche er naturligvis også på jobb i morgen, hun skal også være på jobb på familieselskapet. Så skal hun ta i mot gjestene i selskap nummer to før hun snur nesa hjem mot sitt eget juleselskap i 18-tiden.

-Jeg er her for å ønske gjestene velkommen, og så kommer Opera Østfold til å stå for underholdningen, så jeg tar i mot dem også. Så drar jeg hjem.

Wenches frivillige har pakket inn julepakker i flere uker. I år ble Frivilligsentralen sponset med gaveesker fra Peterson Packaging. Peterson solgte også gaveesker på julemarkedet og ga inntektene til Åpen jul på Haldens Klub.
Frivilliggjeng på Haldens Klub.

Førti frivillige trår til og hjelper Wenche med å lage Åpen jul på klubben.

-I tillegg kommer alle de frivillige som har hjulpet til i forkant, forteller Wenche, så med stort og smått er vi nok oppe i femti som hjelper til med å forberede og sette i stand juleselskapene.

Ved langbordet ser vi noen av Wenches glade julehjelpere. Fra venstre: Celine Sva Gøperød, Wenche Erichsen, Torunn B. Lundemo, Bente Saksgård, Marit Westby, Willy Jensen, Per Lundemo, Lene Bjørklund og Britt Volden.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer