Extra Givergledes julegaveaksjon 2020

Koronaen får ikke satt en stopper for Extra Givergledes julegaveprosjekt, julegavene skal ut til barna i Halden!

– I år er kanskje julegaveprosjektet vårt viktigere enn noen sinne, sier Mikaela Røstadli Dahl. Vi håper folk tar kontakt hvis de har behov for litt hjelp. De aller fleste som søker om gavehjelp hos oss får ja på søknaden.

Hun sitter sammen med julegavemakker Michael Andersen Lundsveen inne på Ungdomssamfundet, på bordet ligger det en bråta med kvitteringer. Julegaveregnskapet må også være i orden! November er en travel tid for Extra Giverglede. Julegaveønskelister skal gås gjennom, gaver skal handles og pakkes inn og kjøres ut. Det tar tid!

– Vi tar i mot søknader helt frem til 29. november, forteller Mikaela, så frem til det går det an å søke. Vi har fått inn en del søknader allerede, men oppfordrer flere folk til å søke! Nå i koronatiden er det nok mange fler som har behov for dette tilbudet.

Hva ønsker folk seg til jul?

– Alt mulig. Alt fra skjerf, sokker og andre klær til barna til små og store leker.

Mikaela og Michael har kjøpt og delt ut julegaver i Halden i 9 år. Det hele starta med at Mikaela satt i kassa på Coop Extra og tenkte at hun måtte gjøre noe, alt for mange i byen så ut til å slite litt ekstra før jul. Kjøpepresset i førjulstiden er stort. Hun startet i det små, men etter hvert vokste prosjektet i størrelse. Nå deler Extra Giverglede ut julegaver for nærmere 50 000 hvert år.

– Gavene vi gir bort skal være fine, sier Mikaela, vi kjøper nytt og deler ikke ut brukte ting. Derfor er vi avhengig av at folk donerer penger.

Inntektene til Extra Giverglede kommer fra haldenserne selv. Noen vippser over penger, andre får ønskelister av Mikaela og handler inn gavene selv. I år er Extra Giverglede enda mer avhengig av donasjoner, for de vanlige inntektskildene forsvinner på grunn av koronaen.

– Vi har tjent masse penger på for eksempel å selge vafler på Tista Senter, sier Mikaela, men vi tør ikke å stille oss opp og selge vafler der i år. Tenk om vi smitter noen! I tillegg har vi tjent penger på godteposer når det er nissetog i byen, og dessuten har vi fått penger fra Sammen for Halden i Immanuels kirke. Alt dette blir avlyst på grunn av korona.

Vil du bidra til Extra Givergledes julegaveaksjon? Du kan Vippse penger, eller enda bedre: Ta kontakt med Mikaela og få en ønskeliste, så kan du dra ut og handle julegavene selv –  og lette arbeidsmengden for henne!

Skal man ønske seg julegaver fra Extra Giverglede kan man gå inn og søke HER.

Ekstra Givergledes vipps-nummer er 76660.

Du kan kontakte Extra Giverglede via deres Facebookside.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer