Eva slipper suksesslåt

Etter å ha levd sitt eget liv i flere år har Eva Denis’ nydelige låt Stay with me blitt sluppet på strømmetjenestene.

Det starta med en TV-serie. Øystein Karlsens braksuksess Dag skulle lanseres for europeiske seere, og den svenske sangparken i serien skulle byttes ut med engelskspråklige låter. Eva Denis ble pushet av nettverket sitt, mange mente hun måtte sende inn en låt. Eva bestemte seg for å sende inn to låter hun hadde liggende, og begge ble antatt. Produksjonsselskapet Musikkameratene presenterte Evas låter for Øystein Karlsen.

-Det ble en artig greie, forteller Eva, for jeg og Øystein kjenner hverandre fra tidligere. Vi var i samme ungdomssgjeng fra fjorten-femtenårsalderen og frem til jeg flytta til Oslo i tjueåra.

Øystein Karlsen ville gjerne bruke Evas låt i serien sin. Eva følte seg privilegert.

-Det er jo en opptur når låta mi kommer inn i serien som erstatning for låtene Sakta går vi genom stan med Monica Zetterlund og Joakim Thåstrøms fan fan fan, ler Eva. Det levde jeg på i mange år.

En ny sesong av Dag gikk på lufta, med nye, engelskspråklige låter. Eva begynte å få henvendelser på mail. Hvor kunne man få høre Stay with me? Gikk det an å kjøpe den? Eva la ut sangen på YouTube. Visningstallene sa sitt. Flere tusen ville høre Eva synge vakker tristesse.

-Låta begynte å leve sitt eget liv, forteller Eva. Folk fra hele verden tok kontakt for å få tak i den. Jeg sendte ut mp3-filer, for det fantes jo ikke andre alternativer!

Årene gikk, Dag rullet seg ferdig på TV-skjermene, og Øystein Karlsen var i gang med å lage en ny suksess-serie. Øystein hadde snakka med fire mannfolk i finansmiljøet i Oslo, som letta på sløret og viste den grimme sannheten som gjemmer seg bak Rolex-klokkene og de skreddersydde dressene. Exit var på trappene. Eva ante ingen ting, men plutselig leste hun i HA at låta hennes skulle brukes i NRKs nye storsatsning.

-Jeg hadde gitt tillatelse til Øystein å bruke låta hvis han ville. Det var en gledelig overraskelse at låta skulle brukes igjen i en ny TV-serie. Jeg var stolt, og igjen beæret over avgjørelsen.

Exit ble lagt ut på NRK, og seertallene gikk i taket. I løpet av en helg hadde den første episoden blitt strømmet en million ganger. I de siste minuttene av den femte episoden skulle Evas Stay with me få nok en prominent plass i prime time TV.

Klikk på lenken, så kommer du inn i den femte episoden av Exit, rett før Evas låt spilles:

-Jeg er utrolig stolt og takknemlig, forteller Eva, det er vel knapt mulig å få en vakrere plassering av låta mi. En finere gave er det ikke mulig å få. Det er en ære å få være en liten del av en så god produksjon.

Resultatene lot ikke vente på seg. Mailene begynte å strømme på igjen, folk lurte på hvor de kunne få høre Exit-låta. YouTube-visningene akselererte. I løpet av en uke var det åtte tusen visninger av Stay with me. I skrivende stund er YouTube-snutten med Evas sang blitt vist mellom åtti og søtti tusen ganger.

-Jeg har fått mailer fra hele verden, forteller Eva, det har egentlig vært ganske hyggelig. Jeg har fått noen mailer som har gjort skikkelig inntrykk. En gutt skrev til meg og sa takk for at du redda meg fra noe fatalt, låta di har gitt meg kraft og mot. Det var utrolig sterkt, vi utveksla litt mail etterpå.

Stay with me er en låt om de vonde tingene i livet. Samtidig er det håp i låta.

Stay with me er det såreste jeg har skrevet, forteller Eva. Låta handler om de gangene i livet hvor man virkelig har det vondt, men det er en sang om håp også. Et rop om hjelp når ting er på det mest smertefulle.

Slik beskrives låta i plateselskapets presseskriv:

«Noen sanger har den vidunderlige evnen til å snike seg under huden på lytteren. Vekke følelser og etterlate avtrykk. Eva Denis’ «Stay with me» er en slik låt. Breddfull av varme og sårhet, lengsel og håp. Nydelig fremført med hennes særpregede, vakre stemme i en lekker produksjon. Med hjertet utenpå, nært og samtidig så intenst. Eva Denis går relativt stille i dørene og lar ordene og tonene tale for seg. Som singer/songwriter har hun laget seg et smykkeskrin av en låtkatalog, og akkurat nå er det «Stay with me» som er den største perlen.»

Er låta personlig?

-Ja. Den er en kombinasjon av egne erfaringer og observasjoner.

Etter Exit-suksessen pressa Eva litt på plateselskapet. Var det ikke på tide å legge ut Stay with me på strømmetjenestene nå som den hadde fått en ny opptur? Plateselskapet var enige. Fredag forrige uke var den ute på Spotify:

-Stay with me ble spilt inn i Kleiva studio idét jeg flyttet tilbake til Halden, forteller Eva. Det er Freddy Holm som spiller på plata. Jeg og Freddy produserte låta sammen, vi jobba oss frem til den stemninga vi ville ha i lydbildet. Freddy er en fantastisk musiker, det er en glede å jobbe med ham og alle de andre dyktige musikerne jeg har samarbeidet med opp gjennom. Jeg føler meg privilegert og takknemlig for den musikalske støtten, og den egne musikalske utviklingen jeg har fått gjennom å samarbeide med de beste.

Eva og Freddy jobber stadig med ny musikk i studio, og Eva blir å se med Terje Støldal på årets Julerock! Nytt band er også i emning, og det blir en ny solokonsert med Eva!

Følg med altså, til våren kan dere få oppleve Eva live igjen. Det blir garantert fine greier, og med seg har hun førsterekka!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer