Etterlyser gatemusikanter

Sommersesongen er like rundt hjørnet, og butikkene i sentrum forbereder seg til en hektisk periode med mye som skjer i byen. Allsang på Grensen er et av arrangementene som setter preg på Sommer-Halden, og nå ønsker butikkene at det skal skje mer i bygatene.

Håper flere bruker sentrum
Hver onsdag fra 1.juli til 12.august er det Allsang på Grensen på Fredriksten festning. Det er som regel tusenvis av publikummere, og de aller fleste er tilreisende.
– Vi vil selvfølgelig gjerne vise frem en sommerpyntet by til de som kommer hit, og håper at enda flere velger å legge inn en overnatting eller to slik at de også rekker å bruke byen i tillegg til å se showet på festningen, sier Siri Finsrud som driver Andiamo på Sydsiden.
Butikkene pynter opp vinduene sine og har Allsang-gjerder på utsiden, de håper at Allsang-turistene føler at de kommer til Allsang-byen.

1097209_10151491734967827_720455790_o

Ønsker liv og røre
I fjor innførte Allsang på Grensen et nytt billettsystem med nummererte sitteplasser. Det gir publikum mulighet til å bruke tiden sin på noe annet enn å stå i kø.
– Det ville vært utrolig kult hvis vi kan vise fram et Halden sentrum som yrer av liv og røre, og da gjerne med noen gatemusikanter. Er det noen som vil spille i byen? undrer Susanne Gjerlaugsen som driver Alle Tiders midt i gågata. Trioen kan ikke tilby gatemusikantene betaling for oppdraget, men håper at noen tar sjansen på at de får betaling fra publikum når de spiller.
Anne Lene Næss fra Kildebo Blomster forteller om jazzbandet som plutselig dukket opp i gågata for noen uker siden.
– De lagde skikkelig liv, og spilte utrolig bra. Det hadde vært gøy om vi fikk til noe av det samme på Allsang-onsdagene. Det er mulig å spille i gata, også har vi jo paviljongen som er ypperlig for konserter, avslutter hun.

Kommentarer

kommentarer