Etter 250 mil kom de til Halden

I fjor sommer startet Mikkel og Kornelius på en lang gåtur. Lørdag ankom de Halden brygge. Det var to fornøyde og slitne karer som møtte familie og venner.

Mens de fleste finner raskeste veien hjem etter å ha avsluttet tiden sin i militæret valgte Mikkel Orre Svennungsen og Kornelius Allum en annen løsning. De ville gå fra Grense Jakobselv til Halden. Det er en tur på drøye 250 mil.

26. juni 2016 opprettet de den første posten på facebooksiden sin og de har postet jevnt og trutt slik at alle har kunnet følge deres reise sydover. 10. juli startet de gåturen og det har vært spennende for omverden å følge dem på skiturer, overnattinger under åpen himmel, fisketurer og frostnetter.
De har hatt utfordringer underveis med en hund som stakk av, og heldigvis ble funnet igjen, og utstyr som har gått i stykker. Heldigvis har det vært både private og næringsdrivende som velvillig har bidratt til at de kunne fortsette turen til Østfold.

Lørdag ankom de Halden og lot seg friste til en dukkert i havnebassenget.
Vi tok en prat med dem mandag formiddag og da oppsummerer de hele turen som en fantastisk opplevelse.
– Vi har opplevd så innmari mye, helt siden vi startet på Grense Jakobselv har hver dag hvert en side i et kapittel i et stort eventyr. Vi har fått erfaringer og et kameratskap som vi vil bære med oss for resten av livet, forteller de.
– Vi vurderte aldri å bryte turen, det har ikke vært noe alternativ, det viser seg at «alt er mulig» om man bare vil! En tur som dette anbefales.  Vi har kjent på en frihet som man må lete lenge etter i sivile sammenhenger med stressende hverdager.

Etter så mange dager tett på hverandre er det selvfølgelig fristende å spørre om man ikke går lei. Men spørsmålet blir overflødig når vi utfordrer dem på å beskrive turen med tre ord.
– Naturopplevelser, frihet og kameratskap.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer