Etablerer klesmerke for barn

Barneavdelingen i de fleste klesbutikkene bugner av rosa og blå klær. Det er prinsessekjoler til jentene og t-skjorter med superhelter til guttene. Denne fordelingen så Anne-Marte Waleur og Sigrid Marie Christensen seg lei på, og nå gjør de noe med det. Vi har spurt dem om hvilke planer de har for Just Kids.

Hvem er dere? 
Anne-Marte Waleur og Sigrid Marie Christensen er to barndomsvenner fra Halden. Vi møttes i barnehagealder, og fulgte hverandre på Hjortsberg, Strupe og Risum, og har fortsatt å holde sammen som nære venner, og nå også forretningspartnere.

Begge har kreative yrker fra før. Anne-Marte er dekoratør og utdannet lærer og produktdesigner, Sigrid Marie jobber som grafisk designer og webmaster, og er utdannet web-/interaksjonsdesigner og merkekommuntikatør.

Hvorfor startet dere Just Kids? Og hvordan kom ideen om at dere skal gjøre det sammen?
Drømmen om å starte noe eget, om det å ha et kreativt prosjekt sammen, begynte allerede på videregående. Men det skulle gå lang tid før drømmen ble realisert. En vårdag i 2015 møttes vi som vanlig, skravlet og drakk kaffe, og samtalen dreide igjen mot å gjøre noe eget, men sammen. Vi var begge i en livssituasjon der et eget prosjekt ville la seg gjennomføre, og bestemte oss for at tiden var inne.

Vi jobbet hver for oss med å bearbeide ideer og konsepter. Etter to uker satte vi oss ned sammen for å gå gjennom det vi hadde jobbet med, og det viste seg at det begge hadde jobbet mest med var barneklær. Etter mange runder med research, markedsanalyser og målgruppeanalyser besluttet vi at vi ville gå for ideen om å etablere et klesmerke til barn. Det bugner over av rosa og blå barneavdelinger, med stadig mer kjønnsbasert skille, vi så at det var et hull i tilbudet for barna, og ville fylle dette med nytt norsk design. Målet vårt er ikke å erstatte, men å komplementere.

justkids_barn

Hvordan kom dere frem til designet og profilen?
Vi ser at unisex blir en større trend i mote til vokse, så hvorfor må vi voksne legge føringer for barna? Hovedfokuset i designprosessen var stikkordene unisex, norsk design, god kvalitet. Vi ville tilby et alternativ til rosa og blått, og delingen i guttefarger og jentefarger, og bet oss merke i at det ofte bare er i spedbarns-avdelingen man kan finne de nøytrale fargene. Vi vil at klær skal kunne arves uavhengig av kjønn, og vi ønsker også å bidra til at Norge er en del av det Skandinaviske miljøet innen mote og design.

Vi lager klær som er designet med et funksjonelt snitt for bevegelse, og lek, vi ønsker å la barn være barn og ikke små voksne.

justkids_hoodie

Hva håper dere å oppnå med Just Kids, hva er ambisjonene? 
Vi er enda i oppstartsfasen og jobber med å etablere oss på markedet. Det er mange om beinet og markedet vokser stadig, de store kjedene har også kastet seg på ballen med å tilby alternative kolleksjoner med annet uttrykk i løpet av det siste året.
Vårt mål for Just Kids sin fremtid er å beholde vårt unike uttrykk med norskinspirert design og god kvalitet, og selvsagt er drømmen å en dag kunne leve av dette. Vi håper at vi i fremtiden at vi har en stor kundebase i både inn- og utland.

Vil du vite mer om Just Kids så finner du nettsiden her og facebooksiden her.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med Just Kids.

justkids_plakat

***
I samarbeid med Just Kids kjører vi en konkurranse der du kan være med i trekningen om tre fantastiske premier.
For å være med trenger du bare å skrive hvilken av premie-pakkene du ønsker å vinne.

Vi trekker en vinner førstkommende mandag kl 21.
Premiepakke 1:
– Harembukse (baby / barn )
T-shirt  (Denne kan byttes ut i en hvit body om barnet er under 2 år )
2 x A4 plakater

Premiepakke 2:
–  T-shirt
Bandana

Premiepakke 3:
Bandana
2 x A4 plakater 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer