Etablerer kjøttabonnement

Det er ingen tvil om at det er mange som er opptatt av kortreist, gjerne økologisk, mat. På Svarverud gård i Indre Østfold satser de nå på å utvikle og etablere kjøttkasser.

For noen dager siden la de ut en status på facebooksiden sin der de etterlyste abonnenter i Oslo/Østfold/Akershus til en forsøksordning med kjøttkasser.
”Kassene vil inneholde kjøtt fra gårdens produkter som vil være smågris, kje av boergeit, lam og elg. Har vi hellet med oss blir det smaalensgås også.”
Responsen lot ikke vente på seg og i løpet av kort tid hadde det meldt seg 20 personer som ville være med på ordningen.

Hannema Habel driver gården sammen med mannen sin Mats Finne.
– Vi er naturmennesker og miljøengasjerte, naturlig nok opptatt av dyrevelferd. På gården er vi småskalaprodusenter av gammalnorsk spælsau, boerkje geit, islandshøner og noen smaalensgjess, forteller Hannema. Hun har langsomt bygget opp gården med frukt, grønnsaker og dyr, samt aktiviteter. En periode fikk hun veiledning og støtte fra Innovasjon Norge til å utvikle konsepter.
– Men konseptutviklingen ble satt på vent da vår datter omkom i en bilulykke. Jeg forteller det fordi det er en del av vår historie her på gården som også kommer til å påvirke hvilken retning og fasong våre kommende tilbud vil få.
I julen bestemte hun seg for at noe av det de har jobbet med skal tas med videre i arbeidet, og kjøttabonnement er en del av det.

11206578_958405197527247_5187904814306425664_o

Hannema forteller at de har planer om frukt og grønnsaker på gården.
– Vi skal etablere små økologiske frukt- og grønnsaksfelt. Det skal være til selvhold, men også som et selvplukktilbud til gårdens ferie- og kursgjester. Vi tilbyr ferie til familier, jegere og fiskere med utleie av kårbolig og skogskoier, forteller hun.
De har et ønske om at flere skal kunne bruke Svarverudskogen som et fristed.
– Vi vil gjerne tilrettelegge for at folk skal komme nærmere seg selv og hverandre. Et besøk hos oss kan gjerne påminne gjestene om at vi er en del av naturen og skal behandle den med respekt og omsorg.

Ønsker du å vite mer om Svarverud gård og kjøttabonnement?
Ta kontakt på facebooksiden deres.

11154851_959481787419588_5984453581922550463_o

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer