Et yogaliv

Kandusi møtte Alice Kjølerbakken, som driver Solkysten yoga i Halden. Jeg ville finne ut mer om hvem hun er og hva det er hun brenner for.

Alice har sine familierøtter på farssiden i Sponvika, men startet selv livet i Vestby. I oppveksten flyttet hun mye på seg, før den store kjærligheten tok henne til Halden. Hun og mannen Ketil bor nå i Sponvika, og har to døtre på 21 og 14 år.

-Vi er et skikkelig yogapar, forteller Alice.

Mannen hennes Ketil praktiserer også yoga.

Hvorfor yoga?

Da den yngste datteren deres var liten, ble Alice sengeliggende. Revma-artritt og fibromyalgi gjorde at hun måtte tilbringe livet i en sykeseng i stua. Alice aksepterte ikke denne tilværelsen. Hun lurte hele tiden på hva hun kunne gjøre for å bli bedre, om så bare ti prosent.

Alice hadde praktisert litt yoga tidligere, og følte at det var noe hun kunne gå videre med.

I 2014 reiste Alice hele veien til Goa i India alene for å gå yogaskole. Selv om man kan ta denne utdannelsen i Norge, ville Alice reise dit yogaens røtter er, India, et land med store kontraster til Norge. Det har hun aldri angret på.

– Jeg følte jeg kom hjem i yogaen, forteller Alice.

Det at Alice fant sin lidenskap i yoga gjorde at hun senere tok flere etterutdannelser. Nå sitter hun på skolebenken igjen, denne gang for å utdanne seg i mindfulness. Mindfullness betyr være i kontakt med den vi er, her og nå.

Ikke bare har yogaen og mindfullnessen hjulpet henne å få en bedre livskvalitet, men hun føler seg også privilegert når hun kan hjelpe andre mennesker til å få det bedre med seg selv.

Frivilligarbeid i Halden fengsel

Gjennom Røde kors holder Alice en gang i uken yogaklasse i Halden fengsel. Hun har blitt tatt godt imot av de mannlige innsatte og synes det er utrolig inspirerende å få ta del i utviklingen deres.

-Det gjør noe med meg som menneske, forteller Alice, tenk om alle kunne gi bare én ting til andre. Da mener jeg ikke penger, men det å gi av sin tid til noe spesielt. Det gjør noe med deg.

Yoga er ikke feminint

I Halden ser Alice at det er en del eldre som kommer på yogaklassene hennes. Hun får ikke så mange unge inn døren, og svært få menn. Alice ønsker det var annerledes, og synes menn burde prøve ut yoga. Hun tror det kanskje kommer av at menn oppfatter yoga som en kvinnegreie, men forteller at fra gammelt av i India var det kun menn som praktiserte yoga. Men noe forandret seg da yogaen kom til vesten.

-Det hjelper jo for så mye, sier Alice, som hverdagstress og såre muskler. Utstrekking og pusteteknikk hjelper deg å komme tilbake i kroppen sin. Yoga er for alle.

Siste nytt i studioet til Alice er swingyoga. Der bruker hun fallskjermduker til å henge i yogatimene.

-Det er ikke så mange voksne som har våget seg på dette ennå, men ungdommene elsker swingyoga, forteller hun.

Ellers tilbyr Alice også kurs som Yoga for alle, Hatha-yoga, barneyoga for barn mellom 10-16 år, og Vinyasa-flow.

Du kan lese mer om Alice og yogaen hennes på hennes nettsider .

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer