Et stykke Paris i Halden

Førstkommende lørdag kan du på Bryggerhuset oppleve musikk fra Edith Piaf og Jaques Brel – formidlet på norsk.

Denne musikalske forestillingen med Edith Piaf’s musikk begynte å ta form da Madeleine F. Røseth og Sjur Marqvardsen fremførte noen av Edith Piafs sanger på norsk i Askim for et par år siden.
– Vi ønsket å lage en egen forestilling i litt større form,  og utvidet bandet med Simen F. Nilsen og Fredrik B. Klemp. Vi kan vel si at bandet slik det fremstår idag, ble opprettet i løpet av fjoråret, sier Madeleine Røseth til KanDusi.
– Vi har tatt for oss både kjente og mindre kjente sanger av Edith Piaf og Jacques Brel. De er begge representanter for den franske «chanson»-genren som preget pariserne på 50- og 60-tallet. Vi gjør norske versjoner av låtene, oversatt av bla. Herborg Kråkevik/Johannes Gjerdåker, Britt-Synnøve Johansen og Ragnar Olsen, fortsetter Røseth.

Bandet består av Madeleine F. Røseth på vokal, Sjur Marqvardsen på piano og trekkspill, Simen Følstad Nilsen på gitar og Fredrik B. Klemp på bass/contrabass

Den første konserten ble gjennomført i Askim Kulturhus sist november. Dette året starter vi med å spille for Den Kulturelle Spaserstokken i Askim og på Bryggerhuset i Halden. Forhåpentligvis blir det flere konserter i løpet av året.

– Bryggerhuset er et sted vi gleder oss til å besøke og vi har inntrykk av at det kan være et godt passende sted for det vi har å formidle.  I tillegg er Simen fra Halden, noe som gjør det naturlig å legge turen til Halden også, forklarer Røseth.
«Piaf og Paris» er soarékonsertens navn. Her presenteres musikk fra Edith Piaf’s repertoar og historier fra hennes liv i Paris. I tillegg har vi med noen av Jacques Brel’s låter. Det ligger en kobling mellom den belgiske sangeren og Piaf, i den grad at han bodde og opererte i Paris på samme tid som Edith.
– Vi håper at vi med deres musikk og historier kan gi publikum en slags varm og «Parisisk» stemning på en vinterkald januarkveld, avslutter Røseth.

Konserten finner sted førstkommende lørdag kl. 22:00 på Bryggerhuset.

Artikkelen er betalt av Bryggerhuset.

Kommentarer

kommentarer