Et solid comeback!

 Denne utgivelsen er Morten Mildes første siden 1984, ifølge pressemeldingen. Så fint at Milde fikk ut fingeren.

Han evner nemlig å skrive fantastiske låter, og har i tillegg fått med seg et meget bra team på dette albumet, bestående av i alt syv låter.
Det hele drar i gang med «I Need Help». Dette er også et klart høydepunkt på denne utgivelsen. Med sjela vrengt tar Milde oss med på verdens kuleste roadtrip, og det låter sykt bra! Ti poeng av ti mulige. Denne går rett inn i undertegnedes playliste.
«I hurl myself» er igjen et formidabelt stykke arbeid som umiddelbart griper tak i deg. Et velprodusert og flott formidlet nærbilde. Her stilles det evige spørsmålet om dette er alt, og hva hvis Gud bare er et ord?

At Milde har sans for The Beatles (Sgt Pepper/Abbey Rd), høres i «We’re Through» (eller «We’re true» som Milde synger på sin engelsk), og er en oppsummering av noe som ikke virket. «I will always love you, nobody’s to blame, I’m free from you, we’re through». Jepp, kjærlighet er sære greier. Beatles-alibiet gjentar seg i albumets siste låt «Golden Slumbers», der Milde i egen komposisjon gjør en variant av Thomas Dekkers dikt «Cradle Song», som Beatles-teksten er basert på. Dette er den eneste låta albumet kunne klart seg godt uten.

Actor portraits

Foto: Håkon Borg

«Feed The Sun» er en deilig affære. Man klarer ikke å la være å ta inn «Stairway To Heaven» der Milde synger «It makes me wonder», men likheten bremser der, og det er helt ok. Avslutningen er igjen «beatlesk» m psykedeliske gitarfigurer og kor.

Milde synger bedre enn noensinne, og er til de grader på hjemmebane i dette albumet. «Love is the easy way out» er så svevende deilig at man umiddelbart huker av denne for instant repeat. Og jeg gjetter at det er Freddy Holm som spiller den vanvittig deilige gitarsoloen.
«Evige tid» er den eneste norskspråklige låta, men det forstyrrer ikke albumet. En litt mer leken, mer animert formidling fra Milde som fungerer flott i sammenhengen.

Det er dessverre umulig for anmelder å kreditere musikere og produsent v/ navn, da det ingen steder fremgår informasjon om dette. 111 Records, som er labelet Milde utgis på, har ingen hjemmeside, heller ikke artisten. Synd, men undertegnede kan håpe på at de impliserte leser dette: Takk for et solid stykke arbeid. Det låter nært perfekt.

Anmeldelse: Morten Milde
The DAG Sessions
111 Records
Musikkalbum, CD, iTunes og andre plattformer

Kommentarer

kommentarer