Et skritt nærmere hall?

Mandag kveld la ordfører Thor Edquist ut en oppdatering på sin facebookside om at Østfold Fylkeskommune og Halden kommune har skrevet en intensjonsavtale om leie av halltid i en eventuell ny hall på Os. Avtalen skrives under forutsetning om at Halden kommune overtar Halden vgs avd Risum.

Førstkommende torsdag er det Kommunestyremøte og der står ”Intensjonsavtale med Østfold Fylkeskommune” på dagsorden.
I sakspapirene står avtalens innhold beskrevet:
–  Halden kommune kjøper Risum videregående skole dersom driften avvikles
–  Det inngås leieavtale mellom Halden kommune (utleier) og Østfold Fylkeskommune (leietager) om arealer i ny hall på Os

Rådmannen skriver at avtalen medfører at kommunens eiendomsmasse vil øke, og dermed også romkapasiteten, noe som gjør at leieavtaler med eksterne aktører kan sies opp.
Det presiseres at ikke avtalen binder kommunen til å inngå noen endelige avtaler, men de skal formalisere dialogen mellom partene og forplikter seg til å jobbe mot et positivt resultat.

Det har tidligere blitt satt ned en kommunal arbeidsgruppe som har sett på mulighetene for utnyttelse av Risum vgs. Der pekes det på at kommunen har flere kommunale virksomheter som kan flyttes til Risum. Noen av de som nevnes er Halden kommunale kompetansesenter, Sentralkjøkken, Skole- og Miljøsenteret, Kulturskolen og Korttidslageret.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer