Et lys i mørket er i gang

Fredag var dag én av festivalen Et lys i mørket i Sparebanksalen i Halden. Denne kvelden bød på to av totalt seks konserter. 

Først og fremst: For en genial idé Et lys i mørket er. Idéen ble født i 2018, da Martin Kingrød Larsen hadde lyst til å gjøre noe for å lyse opp mørketiden for sine medhaldensere. Mange synes at januar/februar er kjipe, mørke dustemåneder, hvor tiden går altfor sakte og livet ikke er like kult som resten av året. Det hadde Martin og gjengen bak festivalen lyst til å gjøre noe med, og resultatet ble Et lys i mørket. En festival full av musikk, sang, dans, teater og kunst.

I 2019 så festivalen lyset for første gang, og de har utviklet og utvidet det enda mer nå i 2020. I år er det Dennis Karlsen som står ved roret som produsent, og med seg har han engasjerte, dyktige og utrolig kunnskapsrike ungdommer fra kulturlivet i byen vår.

Festivalsjef for Et lys i mørket; Dennis Karlsen.

Fredag kveld var det to konserter i Sparebanksalen. Et variert program, flere stiler og gode artister! En vellykket åpning, i aller høyeste grad!

Vi fikk servert spenstige musikalnumre av de flinke barna og ungdommene på Halden teaterskole, 2 vakre og spennende danser fra de utrolige elevene ved Halden Danseskole og musikk fra både helt nye og allerede etablerte artister. Den første konserten bød på mange fra den yngste garden, og et splitter nytt band som aldri hadde spilt sammen før.

Her var det alt fra musikalmusikk med høye spark og lekne toner, showdans med flinke jenter, til skikkelig heavye gitarriff og tøffe trommesoloer. Avsluttet med en kul cover av Forelska i lærern!

Publikum var med hele veien, og det både klappes, trampes og hoies med! Konsert to bar mer preg av etablerte artister vi kjenner og elsker, slik som Monne med sin særegne stemme, de dyktige jentene i Showteam 3 fra Halden Danseskole – og selveste Emsen fra MGPjr.

Emsen! Foto: Catharina Heide Amundsen.
Monne. Foto: Catharina Heide Amundsen.

Her var det både lekenhet og trygghet på scena, til stor glede og fornøyelse for publikum, som storkoste seg fra ende til annen! Alt i alt en svært vellykket kveld, med god underholdning, superflinke arrangører og en intim og svært god atmosfære. Det er bare å gratulere produksjonstalentet Dennis Karlsen med vellykket start på en festival jeg håper blir en fast tradisjon!

Fikk du ikke med deg fredagens program? Fortvil ikke! På lørdag skjer det nemlig enda mer! Her er det konserter annhver time fra kl 15:00, og en kunstutstilling i Fargespill-huset fra kl 12:00.

På lørdag kan du blant annet høre og se de flinke folka i koret Mixdur, de utrolige danserne i Showteam 3 fra Halden Danseskole, det superkule bandet Aarbuk og selveste Huma Luma!

Showteam 3; Halden danseskole. Foto: Catharina Heide Amundsen.

Enkeltbilletter og dagspass kjøpes i døra, og fullstendig program og tidspunkter finner du på Facebooksiden til Et lys i mørket!

God festival!

Kommentarer

kommentarer