Et lys i mørket 2020

Den første helgen i februar er det klart for kulturfestivalen Et lys i mørket i Black Box! I år som i fjor er festivalen driftet av unge og engasjerte elever fra Musikk, dans og drama-linja på Risum.

Det var Martin Kingsrød Larsen som starta hele greia. Martin tenkte det kunne være fint å lyse opp den mørkeste vintertiden i byen med en kulturfestival. Og fjorårets Et lys i mørket-festival gjorde nettopp det: Lyste opp en kald og mørk februarlørdag med musikk, dans og teater.

I år er det Dennis Karlsen som har tatt over som festivalsjef for Et Lys i mørket. Dennis og produksjonsteamet hans er i full gang med å forberede årets festival, som i år er utvidet fra en endagers-festival til en todagers. Det blir en helg fylt av musikk, teater og dans i Black Box!

Lys i mørket skal være en festival for alle, forteller Dennis, det skal være en mulighet til å oppleve kultur uten å betale så mye for det. Grunnen til at vi gjør dette er at vi vil lysne opp de mørke og treige vintermånedene med noe som alle kan være med på.

Dennis Karlsen fremfører låta «Lys i mørket», spesialskrevet til fjorårets Lys i mørket-festival. Felix hjelper til på vokal.

På festivalprogrammet står mange lokale artister og band, som skal spille alt fra pop til hardrock. I tillegg blir det korsang ved blandakoret Mixdur, samt forestillinger med Halden danseskole og Halden teaterskole.

I tillegg til variert scenekunst blir det også kunstutstilling på årets Et lys i mørket.

-Vi skal ha en kunstutstilling i Fargespills lokaler i gågata, forteller Dennis. Det blir en salgsutstilling med kunst fra lokale kunstnere, og alle inntektene fra kunstsalget skal gå til Kirkens bymisjon.

For å lage en best mulig festival er produksjonsgruppa avhengige av frivilliginnsats. Så langt har de hanket inn tre frivillige, men festivalsjef Dennis medgir at det kunne ha vært greit med flere.

-Vi håper at noen flere har lyst til å være med som frivillige, sier han, det er bare å melde seg hvis man har kunne tenke seg å bidra.

Uten velvillige hjelpere blir det ingen festival. Dennis har flere han vil takke for hjelp på vegne av produksjonsgruppa si.

-Vi vil gjerne takke Sverre Magnus Heidenberg og Sara Stang Møller ved Halden danseskole og Halden teaterskole, sier han, de har kommet med mange gode råd og tips. Vi vil også si takk til Ida, som er grafisk designer og som lager plakater til festivalen, og ikke minst takke Jensen og Scheele, som har bidratt med sponsing. Og så vil vi jo gjerne takke Martin også, det var jo han som kom med konseptet!

Se programmet for årets Et lys i mørket her:

Fredag 31.01:

19.00: Konsert 1- Åpning

Halden Teaterskole musikal

Halden Danseskole Showteam 2

Band2

Red Steel

20.30 Konsert 2:

Halden Danseskole: Showteam 3

Emsen

Monne

Lørdag 01.02:

15.00: Konsert 3

Mixdur

Stian Alexander

Lonnie

Emelie Andersen

17.00: Konsert 4

Eva og Angelika

Tuva Kristiansen

Dominik Filip Nadolski

19.00: Konsert 5

Svart

Aarbuk

21.00: Konsert 6

The Astronomies

Huma Luma

PRISER:

Enkeltbillett for konserter

Alle: 50,-

En hel dag (enten fredag eller lørdag) :
Voksen: 150,-

Barn: 100,-

Hele Helgen (både fredag og lørdag)

Voksen: 250

Barn: 150

Produksjonen: 

Dennis Karlsen – Produsent

Zofia Losoa – Produsent assistent

Anna Cecilie Aarsund Eriksen – Inspisientansvarlig

Christian Brynildsen – Teknisk ansvarlig

Christiane Fange Lie – Økonomiansvarlig

Sara Faugstadmo Berg – Koordinator

 

Kommentarer

kommentarer