Et kreativt fellesskap i gågata

Blender er en næringsklynge som samler kreative og skapende sjeler under ett tak og i ett kontorfellesskap. Nå har de stiftet bo i Finsrudgården på nordsiden!

Ett år tok det, fra den spirende tanken om å flytte fra Tollboden oppsto til Blenders nyoppussede lokaler Finsrudgården var et faktum. Nå er Blender Collective i gågata innviet og operativ. Snoren er klippet, lokalene offisielt åpnet og kontorplassene er fylt av kreative folk som er i full gang med sitt daglige virke. På den offisielle åpningsdagen fredag var både gårdeier og andre interesserte invitert for å overvære åpningen.

– Mange har spurt meg hva som foregår i dette bygget, sier gårdeier Gina Finsrud når hun ønsker velkommen, så jeg syntes det var hyggelig at vi kunne ha en offisiell åpning her sånn at folk kan komme inn og se hva bygget blir brukt til nå fremover.

Gina Finsrud ønsker velkommen,
Publikum fikk litt å spise og drikke under Blenders åpning av lokalene.

Først får vi høre litt om byggets og eiendommens historie. Jan Wille, etterkommer av byggets arkitekt Albert Wille kan fortelle om byggets tidlige historie.

– Min farfar var den første jugend-arkitekten i Halden, forteller Jan, og dette var et av de første husene han tegnet da han kom hit som nyutklekket arkitekt fra Tyskland. Jugendstilen var ny og moderne på starten av nittenhundretallet.

Vi får også høre litt om byggets nyere historie når Tore Finsrud forteller fra tiden han kjøpte bygget i 1968 og startet skobutikk og frem til datteren Siri tok over butikken tidlig på 2000-tallet.

Tore Finsrud snakker om byggets nyere historie.

Gina Finsrud har hatt utleieansvar for bygget i flere år nå, og akkurat disse lokalene har forvoldt henne litt hodebry.

– Jeg ville ha liv og røre i gågata, forteller Gina, så da Blender tok kontakt for et drøyt år siden ble jeg umiddelbart interessert. De ville helst være på gateplan, og synes fra gågata. Rett før jul ble vi enige om at de skulle flytte inn her. Da kastet vi oss rundt og pusset opp. Vi har hatt mange flinke håndverkere som har jobbet sent og tidlig. Nå har vi fått liv i bygget og gågata sånn som jeg ønsket det!

Blenders Coworking Manager Sabine Larrieu Hellestad har ansvaret for utleie på Blender både her og i Fredrikstad. Ja, for Blender har kontorfellesskap også i Fredrikstad! Sabine er svært fornøyd med å flytte til nye lokaler.

Blenders Coworking Manager Sabine Larrieu Hellestad.

– Vi er utrolig fornøyde med hvordan dette har blitt, sier Sabine glad, og vi er så fornøyde med å være midt i gågata og på gateplan. Dette blir kjempebra!

Gammelt stukkatur er hentet frem fra glemselen i Blenders lokaler i Storgata.

Sabine forteller om litt om konseptet Blender også.

– Blender er et samvirke, forteller Sabine, vi eies av våre medlemmer. Vi har hundre medlemmer i Viken, og fokuserer på kreative næringer. Vi er et nettverk fremfor alt! Her i Blenders lokaler sitter vi mange mennesker fra ulike næringer, folk i Blender jobber med alt fra design, digitale medier, arkitektur og teknologi til film og scenekunst. Alle er så kreative og kunnskapsrike! Og kunnskapen er nettopp det som står i sentrum her.

Senere er det tid for å introdusere noen av Blenders medlemmer i Halden. Førstemann ut er Mery Ann Susort, kontaktperson på Blender Halden og ikke minst kvinnen bak det nyopprettede firmaet Nymåne, som leverer sengetøy i høy kvalitet, med fokus på etikk og miljøhensyn i produksjonsfasen.

Mery Ann Susort står bak firmaet Nymåne.

Deretter får flere Blendermedlemmer introdusere seg selv og sine konsepter. Nyslått daglig leder for Halden Næringsutvikling Ingeborg Marie Østby Laukvik var en av dem:

Daglig leder i Halden Næringsutvikling; Ingeborg Marie Østby Laukvik presenterer seg selv og Halden Næringsutvikling.

Vil du lese mer om Blender Collective, og se hvem som er medlemmer i samvirket? Gå inn på deres nettside og les mer da vel!

Blenders nettside finner du her.

Her finner du Blender Halden på Facebook.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer