Et dødsstøt å fjerne parkeringsplassene

Kynningsrud er en av aktørene som har satset på Torget i Halden de siste årene, og de følger diskusjonen om utviklingen av området tett. Nå presenterer de en ideskisse de fikk utarbeidet av arkitekt Einar Ballestad for omtrent to år siden.

Pål Kynningsrud, daglig leder i Kynningsrud AS, er krystallklar på hva han mener om parkeringsplasser på Torget.
– Jeg tror det vil være et dødsstøt å fjerne parkeringsplassene på Torget med tanke på den oppblomstringen som har skjedd her de siste årene. Det er viktig å være klar over at om man skal klare å drive aktivitet på Sydsiden må det være mulig å tjene penger fra september til mai. Sommermånedene er kun en bonus for aktiviteten, sier han.

Skissen viser et torg som har plass til både biler, servering og aktiviteter.
– Tanken var å skape et torg med aktivitet og atmosfære, i kombinasjon med gode parkeringsmuligheter.
Ved å samle uteserveringene for flere serveringssteder på et område skaper man lettere en følelse av aktivitet enn om det sitter få personer fordelt på 4-5 uteserveringer. Folk trekker folk.

Skjermbilde 2016-02-29 kl. 19.30.04

I skissen er serveringen lagt til venstre på Torget.
– Dette området gir fri utsikt til gjestebrygga og innseilingen til Halden. I tillegg er plasseringen sentral i forhold til Ernesto, Bryggerhuset, Flamenco, Saigon, Fabian og Brød og Vann, forklarer han.
De har også tenkt hva som kan gjøres der i vintermånedene for å skape aktivitet.
– Vinterstid kan dette området islegges og belyses for å skape en samlingsplass året rundt.

Kynningrud er opptatt av å få frem at nettopp nærheten til parkeringsplasser er butikkenes konkurransefortrinn.
– I dag er det mange serveringsteder rundt Torget og antall kontorplasser har økt. Vi trenger ytterligere butikker for å få til et naturlig handelssentrum på Sydsiden. Butikkene som vil etablere seg rundt Torget er ikke kjedebutikker, men mindre og selvstendige butikker. Disse vil aldri kunne konkurrere med butikker i kjøpesentre på pris. Deres konkurransefortrinn er tilgjengelighet. Om man fjerner parkeringsplassene på Torget fjerner man også butikkenes største konkurransefortrinn.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer