Et besøk på Fru Østgaard

Denne sommeren må de fleste av oss søke spennende opplevelser i nærmiljøet. Og nå kan vi haldensere glede oss over et nytt skudd på stammen: Gårdsbutikken Fru Østgaard.

Østgaard ligger idyllisk til på Berg like utenfor Halden sentrum. Under frodige trær, med utsikt over storslåtte parkanlegg og med karpedammen som bakteppe, kan du nå nyte kaffe og kake, eller en piknikkurv fylt med de lekreste fristelser. Det gamle grisehuset på gården er lekkert pusset opp og har fått både grue og en bakerovn i gammel stil og heter nå Fru Østgaard – til ære for alle kvinnene som har trådt sine sko på gården gjennom generasjoner.

Foto: Gunn Helene Arsky.
Foto: Gunn Helene Arsky.

Oppussingen er det Lars Garder selv som har stått for, mens kona Nina og datteren Kirstine driver den nye gårdsbutikken.

Hvor kom ideen til Fru Østgaard fra?

Nina Garder forteller: «Vi har mange gjester på gården i form av bryllupsgjester, kurs- og konferansegjester og små eller store grupper som er her i en eller annen anledning. Vi har også overnattingsgjester via Airbnb. Mange spør før de kommer hit om vi har noe de kan handle. Fru Østgaard har vært tenkt på i noen år, og for to år siden begynte oppussingen.»

Fredag 12. juni var den offisielle åpningen av gårdsbutikken. I juni og juli holder de åpent fire dager i uken, fra torsdag til søndag klokken 11-16. Bak disken, for anledningen kledt i en hundre år gammel fotsid, svart kjole, finner vi Kirstine i full sving med å servere dampende fiskesuppe, ferske kaker og rykende varm kaffe til de besøkende.

Foto: Gunn Helene Arsky.

Hva er tanken bak den nye gårdsbutikken?

«Kirstine og min sin filosofi er at vi skal tilby en del lokalmat og litt interiør som man ikke finner over alt,» forklarer Nina Garder. «Vi har hjemmestrikk og noe sydd. Akkurat nå har vi litt klær også,» sier hun.

Over alt i de trivelige butikklokalene er det noe å se på, noe å ønske seg. Urtekrydder, blondekjoler, kvalitetskaffe, rustikke speil, harde drops eller myke puter – alt får du her. Også Haldens lokale Tommis iskrem kan friste på hete dager.

«Vi prøver oss litt frem med hva vi har lyst til å tilby. Butikken er med på å sette den helhetlige rammen på Østgaard. Det skal være et godt sted å komme til. Her kan man ta seg en god kopp kaffe, litt å bite i og slappe av i koselige omgivelser. Og man skal ikke se bort fra at det blir kunstutstillinger etter hvert også,» sier Nina Garder.

Foto: Gunn Helene Arsky.

Hvordan ser dere for dere sommeren?

«Vi ønsker at folk tar seg en tur for å oppleve noe annerledes,» sier Nina Garder. «Folk ferierer i Norge i år, så vi håper på at mange kommer innom. Vi håper at det er liv laga for vårt lille konsept og at det skal være en godt tilskudd til det vi ellers driver med.»

Og du trenger ikke gå sulten fra gårdsbutikken, som også kaller seg spiskammer. Hver søndag vil det være en varmrett. Ellers er det kaffe og kaker, bakervarer fra Brød og vann, og mulighet for en durabelig bondeblings.

Adresse: Brødenveien 29

Besøk fru Østgaard på Facebook.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer