– Et av de beste vinterferietilbudene vi noensinne har hatt!

Vinterferien byr på en etterlengtet opptur for mange skoleelever i Halden. Mandag til torsdag arrangerer Halden kommune og INSPIRIA science center spennende og morsomme gratisaktiviteter på Skofabrikken for barn og ungdom i alderen 6 til 16 år.

«Vinterferiemoro» er et gratistilbud i regi av kommunen og vitensenteret INSPIRIA for skolebarn og -ungdom, hvor dedikerte aktivitetsverter leder forskjellige aktiviteter fra dag til dag.

– Dette må være et av de beste vinterferietilbudene vi noensinne har hatt! Aktivitetene er nøye valgt ut for å passe hver aldersgruppe, forteller arrangementsansvarlig Thor Erling Gulbrandsen fra INSPIRIA science center.

– For oss er det en stor glede å få komme på besøk til Halden igjen. Her har vi hatt mange morsomme opplegg for barn og ungdom de siste årene. Det er alltid topp stemning og stort engasjement, og det gjør det ekstra hyggelig å være med på for oss også, legger han til.

Thor Erling Gulbrandsen.

Ordføreren: – Ekstra viktig i år

At Halden kommune ville være med som arrangør på «Vinterferiemoro» er ikke tilfeldig. Selv om vi på ny tar store skritt mot en mer normal hverdag, kommer likevel vinterferien litt brått på for mange familier. Mulighetene for å ta fri eller til og med reise bort er av forskjellige årsaker fortsatt begrenset. Signalene er derfor at haldensere flest kommer til å tilbringe vinterferien i nærområdet, og at flere foreldre kommer til å måtte jobbe.

– Vi skal ta hverdagen vår tilbake, og jeg tror at dette arrangementet vil være en viktig milepæl for hvor langt vi nå er kommet; Skofabrikken er vår nye storstue, og for mange barn og unge vil dette være det første møtet med denne fantastiske møteplassen i hjertet av Halden sentrum, sier ordfører Anne-Kari Holm.

Anne-Kari Holm.

– At vitensenteret INSPIRIA gjennomfører slike spennende aktiviteter i vinterferien er ekstra viktig i år. Når Halden kommune velger å bruke penger på et slikt tilbud, er det fordi vi mener det er viktig at mer enn 100 unge haldensere får noe å glede seg til – og gode opplevelser de kan fortelle om hjemme og på skolen etterpå. Små øyeblikk som kan minne oss alle om at vi går en lysere fremtid i møte, sier hun videre.

Program:

Tirsdag kan 13-16-åringer komme og designe sine egne, helt unike t-skjorter. Her er det fremdeles ledige plasser!

  • Sted: Skofabrikken
  • Tid: 10.00–14.00

Onsdag er forbeholdt barn som går på 1-4. trinn. Torsdag for de på 5-7. trinn. NB: Onsdagen og torsdagens arrangementene er allerede fylt opp!

Her blir det «Lag din egen lunsj» (i samarbeid med Vekst Spiseri), «Mesternes Mester-moro» med mange forskjellige oppgaver som skal løses i lag, etterfulgt av kino i egen sal («Syng 2») – med popcorn!

  • Sted: Skofabrikken
  • Tid: 10.00–15.30

Før opplegget vil det være mulig å tilbringe tid på skøytebanen i Busterudparken, et annet vinterferietilbud i regi av Skattekammeret og Kirkens Bymisjon. INSPIRIA vil også være til stede med sine verter på banen fra kl. 08.00–10.00.

– Vi gjør vårt beste for at alle skal føle seg velkomne og inkludert, og at de skal få noen skikkelig fine opplevelser i vinterferien, avslutter Gulbrandsen fra INSPIRIA.

 Påmelding:

Velg riktig dag etter alder eller klassetrinn »

 

Kommentarer

kommentarer