– Er styrt av lidenskap og utforskningstrang

Tirsdag kveld er det Lars Ramslie som skal bokbades på Bryggerhuset. Østfoldingen gleder seg til å lese for haldenserne og fortelle om forfatterskapet sitt. 

Lars Ramslie er kanskje ikke den mest kjente forfatteren, men han har en lang rekke utgivelser bak seg. Det hele startet med ”Biopsi” i 1997 og sist ut er ”Liten fugl. Alt som blir gjort av kjærlighet” i 2016.
Så for den nysgjerrige haldenseren – hvem er forfatteren Lars Ramslie?
– Èn ting som kanskje peker seg ut som en fellesnevner for meg, sånn rent tematisk, er det norske normalitetsbegrepet. Selv om det med de tre siste bøkene har flyttet seg mer ut av tid og sted, forklarer han.
– Ellers er jeg styrt av lidenskap og utforskningstrang. Jeg tenker at hver roman, selv om jeg alltid lar dem overlappe hverandre med kryssende passasjer og hilsener til hverandre, er i bevegelse, noe annet enn den forrige.

Har du en spesiell skrivestil eller sjanger du holder deg i?
– Jeg forsøker å ikke hvile på én bestemt stil eller fremgangsmetode. Føler jeg at jeg kan det begynner jeg å kjede meg. På en måte må jeg også ikke vite helt hva jeg holder på med.

På tirsdagens bokbad på Bryggerhuset skal han lese fra ”Liten fugl. Alt som blir gjort av kjærlighet” og samtale med Bernhard Ellefsen. Ellefsen er litteraturanmelder i Morgenbladet.
Hvordan vil du beskrive den siste boken din?
– -Liten Fugl – Alt som blir gjort av kjærlighet, den andre romanen i

en kvartett, tar over tre dager for seg begivenhetene i en familie hvor yngstedatteren Maya finner en skadet fugl i veikanten og tar den med hjem. Men istedenfor å vise den frem til familien med stor bravour gjemmer hun den i kottet bak rommet sitt som om det hun har gjort er helt skandaløst. Og det er det skandaløse med medlidenhetsgjerningen hennes jeg mener gjør at boken peker mot det allegoriske og parabelen istedenfor å være en ren bokstavelig, realistisk fortelling.

Hva kan haldenserne forvente seg av tirsdagens bokbad?
-Jeg kommer til å lese litt fra romanen og snakke om den med

Bernhard Ellefsen. Han er jo en av våre fremste kritikere, så det gjør meg litt nervøs siden jeg ellers lever en ganske så tilbaktrukket tilværelse fri for andre skrivende og godt beleste litterater. Men det er jo litteratur det er snakk om, kanskje ikke så rocka og sexy som så mye annet i vår tid, så kanskje det er like greit å tusle rundt hjemme i joggebuksa og se på Netflix. Gudene vet, det kan jo hende at de kom i snakk med noen også…

Les mer om arrangementet her. 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer