Er skuffet over skrinlagte planer

I 2002 flyttet Lene Nilsen og Tore Amarius til Makø, og der er de fortsatt. De har ønsket planene om leirskole for kommunen velkommen, og er nå skuffet over at det ikke blir noe av. 

Amarius forteller at de har drevet stedet i snart femten år med forskjellig innhold. Kontrakten de har med Halden kommune løper ut, og kommunen sier at de skal forhandle om ny kontrakt.
– Vi har siden 2002 tatt imot skoleklasser fra Halden til Makø. På sommeren har vi en liten Sommerkafé, og i helgene har vi ofte besøk av lag og foreninger, sier han.
De har også en avtale med NAV som gjelder ungdommer som er på Makø på arbeidspraksis og tiltak.
– De hjelper til med å rydde i skogen og få frem det gamle kulturlandskapet, vedlikehold på gården og stell av dyrene. Hos oss får de bred arbeidserfaring.

208380_10150152820152548_1294517_n

Halden kommune har vedtatt at leirskoleplanene skal skrinlegges, og skal nå i stedet utrede hva Makø skal brukes til fremover.
– Vi har vært innstilt på leirskole i over ett år, og vet ikke hva som skjer videre nå. Men vi ønsker å fortsette med å ta imot skoleklasser fra Halden som ønsker å komme hit på overnattingstur.

På Makø har de alpakkaer, høner, bier, hunder og katter, og de har flere planer for våren.
– Vi tenker å starte et dyrkings-prosjekt som besøkende kan komme og ta del i. Det handler om mennesker, dyr og natur i samspill. Vi har alltid hatt et ønske om og jobbet for at Makø skal være for barn og ungdom, denne visjonen vil vi fortsatt kjempe for.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer