Er med i kulissene under Ungdoms-OL

Om drøye tre uker braker det løs med Ungdoms-OL på Lillehammer. I kulissene er haldenseren Mailiss Rød med på både forberedelser og selve arrangementet.

Mailiss er 27 år og studerer første året på Sport Management på Høgskolen i Lillehammer. Studiet skal gi henne en innføring i ulike idretter med fokus på frivillighet, arrangement og kommunikasjon.
– Jeg har alltid vært interessert i sport, og er nok mer en tilskuer enn en utøver. Jeg har valgt et studium som gir mening for meg.  Å få jobbe med idrett som alltid har vært en stor interesse gjør det gøy å studere, forteller hun. Hun får være i praksis og skaffe seg kontakter i forskjellige idrettsmiljøer.  Det kommer til å være mye verdt etter studietiden.
– Gjennom studiet har vi fått muligheten til å jobbe med Ungdoms-OL, det gir meg mye erfaring.

Mailiss har vært med på ulike messer og markeder som promoterer Ungdoms-OL. Arbeidsoppgavene har vært å verve frivillige, selge billetter til åpningsseremonien og promotere arrangementet.
– Vi har også bidratt på forskjellige arrangementer som familiedag med trappeløp i Lysgårdsbakkene og World Cup på Lillehammer.

Ungdoms-OL mønstrer omtrent 3000 frivillige.
– Vi startet med en frivilligsamling der vi blant annet fikk besøk av Kronprins Håkon, og vi deltok på Idrettsgallaen. Under lekene skal jeg være en del av crewet som jobber med ankomst og avreise i deltagerlandsbyen, forklarer Mailiss.
Hun mener det vil være en stor fordel å ha erfaringen fra et så stort arrangement som Ungdoms-OL på sin cv den dagen hun skal søke jobb.

– Når jeg er ferdig med studiene ønsker jeg å bidra i idretten, men om det blir lokalt eller internasjonalt får tiden vise. Hvor høye målsetninger jeg skal ha håper jeg studiet kan være med å forme, sier hun.
– Drømmejobben er å få være med og arrangere et nytt OL igjen. Skal vi si at jeg tar jobben i 2026?

Info om Ungdoms-OL finner du her.

Tomas Holmestad CEO & HKH Håkon M

 

Kommentarer

kommentarer