Er du klar for å le?

Lørdag 6. april skal latteren runge over hele Sydsiden. Da inntar 12 av landets morsomste komikere Sydsiden for å lage latterfestival for haldenserne.

#TrøkkPåSydsiden rører på seg igjen, nå rister de vinteren av seg og slår seg sammen om å lage en vårlig latterfestival på Sydsiden! I samarbeid med Stand up Norge har #TrøkkPåSydsiden invitert 12 komikere til å være morsomme hele kvelden gjennom lørdag 6. april.

Det blir Stand up-show på Bryggerhuset, Kokkekollektivet, Halden mikrobryggeri, Grensen Burger-bar og Brygga kultursal. Til slutt skal den morsomste komikeren kåres i en stand up battle på Brygga kultursal, der publikum er dommere.

KanDusi møter noen representanter fra #TrøkkPåSydsiden på Bryggerhuset, for å høre litt om hva Stand Up Battle dreier seg om. Rundt bordet sitter noen av sjefene sjøl: Tommy Gjersøe, Haakon Selmer-Olsen, Mona Johansen og Martin Gundersen. Martin er primus motor for Stand up Battle.

-Vi syntes det var en god idé å lage en stand up-festival sammen, forteller Martin. Jeg tok en prat med Stand up Norge, og de var veldig interessert i prosjektet. De leverer tolv knallgode komikere som skal ha stand up på de ulike utestedene her på Sydsiden.

Lars Berrum er en av de tolv komikerne som kommer til Halden i april.

Dette er ikke den første gangen gjengen på Sydsiden går sammen om å lage underholdningstilbud på kryss og tvers av torget. I fjor gikk #TrøkkPåSydsiden sammen om å lage cowboy-fest på Sydsiden da CC Cowboys spilte i kultursalen. Da var det cowboymat, cowboy-øl og cowboy-stemning over hele torget.

-Vi er jo opptatt av å dra lasset sammen her på Sydsiden, forteller Martin, vi vil gjerne gjøre hverandre bedre. Stand up er folkelig og gøy, og det passer godt inn på alle utestedene. Alle vi i #TrøkkPåSydsiden er enige om at samarbeid er bra.

Det nikkes rundt bordet.

I tillegg til de tolv komikerne Stand up Norge stiller med vil det dukke opp lokale komikere. Hvert utsted vil ha tre stand up-numre i løpet av kvelden, og publikum kan rusle mellom utestedene og håndplukke numrene de ønsker å se. Til slutt blir det altså en finale i kultursalen. For å være med på latterfestivalen kjøper man én billett som gir tilgang på alle utestedene.

Er det noen komikere dere gleder dere spesielt til?

-Nei, egentlig ikke. Jeg gleder meg til alle, sier Håkon, jeg tror det blir utrolig morsomt.

-Det er sikkert noen navn her som folk ikke har hørt før, sier Tommy, men ofte kan de være de morsomste. Vi var jo inne på Latter alle sammen her for å se stand up, og jeg holdt på å le meg ihjel av de som sto på scena. Jeg visste ikke hvem noen av dem var fra før!

Dex Carrington kommer også til Halden i april!

-Alle de komikerne som kommer hit har noe å fare med, sier Martin. Du kommer ikke inn i stallen til Stand up Norge uten å være skikkelig morsom. Alle komikerne har hver sin greie, sine egne temaer og sine egne uttrykk. Det betyr jo at det blir humor for enhver smak, alle kan finne noe de kan relatere seg til.

Disse komikerne er annonsert så langt:

Jonna Støme
Dex Carrington
Christer Torjussen
Lars Berrum
Jørgen EP
Henrik OB
Vidar Hodnekvam
Magan Gallery
Hani Hussein
Aleksander Bastiansen
Ole Andreas Laache Klevan

Kommentarer

kommentarer