– Er det noen som vil ha eplene?

Sommeren og høsten er høysesong for frukt og grønnsaker som modnes. Men hva med alle eplene som henger der og ingen plukker? Eller rabarbraen som bare står der i hagen?

For to år siden opprettet Per Tinnesen facebooksiden ”Eple/pæreslang i Halden”. Formålet var enkelt og greit at noen kan ta i bruk alle eplene som henger rundt i byens hager.
– Det startet med at noen la ut beskjeder på ”Gis bort i Halden”-siden på facebook om at de hadde epler og pærer til overs.  Responsen var lav, antagelig fordi de druknet i mange andre meldinger om annet som ble gitt bort, forteller han.
Så var det ei venninne av han som prøvde å gi bort epler uten å få respons.
– Derfor fant vi ut at vi kunne opprette en egen side som kun handlet om å tilby frukt og grønt, eller etterlyse det man ønsket å plukke eller få, sier Per.
Siden har nå drøye 200 medlemmer, og Per ønsker flere hjertelig velkommen. Gjerne også at folk bruker siden enda mer aktivt.
– Jeg har selv lagt ut at noen kan hente litt moreller hos meg. Så håper jeg andre kan legge ut hva de har som folk kan få, slik at vi slipper at frukt, bær og grønnsaker blir ødelagt fordi ingen bruker det.

May-Liss Sjøstrøm er den andre administratoren på siden, og hun oppsummerer gruppen på en enkel og lettfattelig måte.
– Det er en flott måte å få brukt opp frukt, bær og grønnsaker eller også planter, stauder og busker som man ikke lenger skal ha eller som har vokst for mye slik at man kan dele med andre.

Facebooksiden ”Eple/pæreslang” i Halden finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer