Slippfest på Bryggerhuset

På lørdag kan du bli med på slippkonsert for Onkel Tukas nye singel på Bryggerhuset! Tuka-singelen Er det noen her som skal til Kirkenær blir singel nummer 11 i rekka for det lokale og legendariske labelet New Noise.

Det nylig gjenoppståtte plateselskapet New Noise, med Tom Skjeklesæther og Freddy Mathisen i front, har fått labelets ellevte singel i hende! Dette blir den fjerde utgivelsen siden New Noise reiste seg fra asken i mai, og denne gangen er det altså selveste Onkel Tuka som slippes på det ultralokale plateselskapet. Låta Er det noen her som skal til Kirkenær er Håkon Ohlgrens omskrevne versjon av Is anybody goin’ to San Antone.

-Dette er en klassiker, forteller Håkon Ohlgren på telefonen fra Oslo, og det er en låt jeg har et sterkt forhold til.

Det var Charley Pride som sørga for at Is anybody goin’ to San Antone havna på hitlistene i USA på 70-tallet. Håkon ble imidlertid kjent med låta gjennom legenden og Texas-musikeren Dough Sahm.

-Jeg har jo vært mye i Austin, forteller Håkon, og når jeg drar dit pleier jeg å sette på låta og filme meg sjøl mens jeg danser og synger, og så sender jeg det til dama. Jeg verken kan eller bør danse, men det har vært ganske morsomt. I sommer var vi ute og bada, og så begynte jeg å nynne på låta ute i vannet. Da sa dama: den bør dere spille inn på norsk!

Før badebuksa var tørr hadde Håkon ringt Tom Skjeklesæther for å høre om det fantes noen norske innspillinger av låta. Det gjorde det ikke.

-Jeg dro rett hjem og begynte å skrive på en norsk versjon, forteller Håkon. Jeg synes det passer fint at akkurat denne låta blir den neste singelen til New Noise. Tom har også spilt denne mye når han har vært i Austin, og satt den på i bilen når han har vært på vei til San Antone.

I dag ble musikkvideoen til Er det noen her som skal til Kirkenær her sluppet!

Var det vanskelig å oversette en låt som har betydd mye for deg til norsk?

-Nei, egentlig ikke. Men jeg har heller ikke oversatt låta ord for ord, jeg har satt meg inn i plottet og skrevet min egen versjon. Det er en ganske enkel historie. Låta handler om en fyr som har mista dama si, og så går han langs landeveien og skylder på henne for bruddet. Han finner vel ut at det kanskje er bedre å gå der og rusle langs landeveien, og sove under en benk, enn å være hjemme sammen med henne.

Fredag er den egentlige slippdagen for Onkel Tukas nye New Noise-singel, men slippkonserten på Bryggerhuset ble så raskt utsolgt at Håkon & Co. bestemte seg for å lage en slippfest på lørdag også. Dermed blir det dobbel feiring av den nytrykte New Noise-singelen. Håkon lover både gamle og nye låter i løpet av kvelden.

 

Singelslipp betyr ofte at en fullengder er i kjømda, og nettopp slik ligger det an med Onkel Tuka. Gutta har vært i studio og spilt inn flere låter allerede, og til våren kommer det en ny plate. Håkon har satt seg ned med penn i hånd og forfattet en rekke låter om alt fra Kiellandulykken til historien om bokseren Magnus Wolf Larsen som drakk seg i hjel i en alder av tredve år.

-Jeg er alltid på jakt etter de gode historiene, forteller Håkon. Og så blir det et par låter om meg selv på plata. Både A-siden og B-siden på denne singelen blir nok også med på plata som kommer til våren. B-siden på denne singelen, Blå nå, er en låt om det å begynne på nytt. Noen ganger blir jeg fascinert av tanken på å legge alt det gamle vekk og begynne helt på nytt.

 

Siden singelen skal ut på New Noise syntes Håkon det var på sin plass å justere lydbildet på låtene en smule.

-Vi har gått for å spille inn låtene i New Noise-drakt, forteller Håkon, vi ville at det skulle høres ut som Halden-rock anno 1981.

Slippkonsert for Onkel Tukas singel Er det noen her som skal til Kirkenær altså, førstkommende lørdag klokka 22! Billetter finner du her.

Har du lyst til å eie Onkel Tukas siste singel på vinyl? Den får du kjøpt på Bryggerhuset på slippfest! Men her lønner det seg ikke å sitte på gjerdet, det trykkes opp kun 250 singler, og dett er dett.

 

Kommentarer

kommentarer