– Enorm spilleglede og kjærlighet til repertoaret

Foto:  Margareta Nyberg

Fredag 25. august blir det Kinks i både ny og opprinnelig drakt når celebre Kast Off Kinks inntar scenen sammen med Kinks-tributebandet Kinky Way og blandakoret Pico Canto.

Haldenbandet Kinky Way gjentar tidligere års suksesser og inviterer Kast Off Kinks og Pico Canto til scenen i Brygga Kultursal. Dette blir en helaften med Kinkslåter i ulik form og fasong.

Fredagens konsert blir den fjerde i rekken Kast Off gjør sammen med Kinky Way. Billettene går unna, forteller gitarist og sanger i Kinky Way, Bamse Mork-Knutsen.

– Det er gøy at vi selger såpass mange billetter, dette er jo en omfattende produksjon, sier han.

Kjent i Kinksmiljøet

Publikum kommer fra fjern og nær, noen tar endatil turen over Atlanteren for å overvære Kinks-festen på fredag.

– Det er mange ihuga Kinks-fans der ute, forteller Bamse, de kommer fra USA, England og Sverige for å oppleve konserten.

Kinky Way har blitt et kjent navn i Kinksmiljøet både her i Norge og i England. I 2013 ble Kinky Way tildelt prisen The Nordic Kinks Fan Reward for sin innsats for å spre informasjon om the Kinks og deres musikk i inn- og utland.

– Det er mange som etterspør flere konserter, forteller Bamse videre, vi har mange fans som kommer tilbake for mer.

Holder legenden ved live

Londonbandet The Kinks’ gjennombrudd kom med singelen “You really got me” i 1964, og i årene som fulgte hadde bandet stor suksess på den internasjonale scene. Perioden fra 1965 til 1972 er ofte omtalt som The Kinks “golden age”. The Kinks holdt det imidlertid gående helt frem til midten av nittitallet, og ble til slutt oppløst i 1996.

The Kast off Kinks holder imidlertid legenden i live. I tillegg til vokalist og gitarist Dave Clarke består Kast off Kinks av tidligere Kinks-medlemmer Mick Avory på trommer, Ian Gibbons på keyboards  og bassist John Dalton.

Bamse Mork-Knutsen er klar. Opplegget er spikret – låtene sitter, det skal ikke øves mer nå før lydsjekken på fredag.

-Hvordan vil du beskrive dere for folk som ikke har sett dere spille før?

– Det som kjennetegner både Kinky Way og Kast off Kinks er  spilleglede, og en spesiell kjærlighet til repertoaret.

Og repertoaret? Det er svært.

– Det blir veldig mange kjente sanger, avslutter Bamse. Kinks har en stor spillekatalog, det er vanvittig mye å ta av. Det er bare å glede seg!

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer