Englepels, ikke gåsehud

I sommer gjør nittitallsbandet Englepels fra Marker et aldri så lite comeback. Singelen Plan B ble sluppet på strømmetjenestene forrige uke.

Englepels er opprinnelig et Markerband som startet i 1997.

-Vi var et seksmannsband med medlemmer i alderen 15-23 år, forteller Øystein Bærkas-Buer.  I 1998 slapp vi debutalbumet Sår Munk. Vi gjorde noen konserter på Ørje og la ut på en liten miniturné på sørlandet, før vi ga oss. I vinter kom jeg i prat med trommeslageren, Lars Buer, om at det var 20-årsjubileum i år og at det burde gjøres en liten markering av det.

Den første ideen var å legge ut Sår Munk på Spotify. Så lekte gutta med tanken om å spille inn en av låtene på nytt, med alle de opprinnelige medlemmene, og kanskje et par låter til og hvis det gikk bra. Øystein fikk i oppgave å spille inn låtene og pitche idéen til de andre.

Ny Englepels-plate

-Ikke lenge etter ble jeg kontaktet av vokalist og låtskriver i bandet Tony Alexander, forteller Øystein, han hadde jeg ikke pratet med på 20 år. Tony har hatt en ganske fruktbar musikkarriere etter tiden i Englepels, blant annet som bassist og komponist i Bergensbandet Fjorden Baby!. Han har ikke jobbet med musikk på noen år og jobber for tiden med film, men han var veldig inspirert av ideen om en jubileumsmarkering. Det tok ca.10 minutter før han spurte om jeg hadde lyst til å lage plate med ny Englepels-musikk.

Øystein Bærkas-Buer (t.v.) og Tony Alexander sysler med å blåse liv i Englepels.

Etter telefonsamtalen har Øystein og Tony jobbet ganske aktivt med å lage helt nye låter.

-Vi prøver å la disse låtene passe naturlig inn i det musikalske landskapet vi hadde for 20 år siden, men vi er glade i å eksperimentere og stopper ikke idéer bare fordi de er litt utenfor boksen. Albumet kommer til å bestå av cirka ti nye sanger, pluss tre nyinnspilte sanger fra den forrige skiva.

Potensiell sommerhit

Det er Tony og Øystein som styrer produksjonen, men de kommer til å få med seg et par til fra -98 besetningen til å bidra på albumet.

-Singelen Plan B slo oss som en potensiell sommerhit, sier Øystein, så vi valgte å slippe den digitalt, både for streaming og nedlasting. Vi har fått god hjelp både med fløytespill og hammondorgel på låta og er veldig stolte av resultatet. Vårt mål er å være «den nye vinen innenfor norsk rock», som Tony kaller det, klare for å ta over stafettpinnen etter band som Raga Rockers, De Lillos, Jokke osv. Vi syns musikkbildet i norsk musikk har blitt polert og folk er for redde til å være kreative.

Plata skal hete Det Du Ikke Vil Høre og tittelen reflekterer litt tematikken i tekstene. Tony legger mye sosiologiske tanker i tekstene sine.

-Målet er å slippe albumet på høsten en gang, forteller Øystein, og da blir det påfølgende konserter i forbindelse med det. Besetningen blir litt annerledes live, men vi er veldig spente og gleder oss til å levere Englepels til folket. Vi skal ikke gi gåsehud, men englepels!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer