En variert og vakker konsert på Erlandsen

Tirsdag kveld var en fin bukett med Haldenartister samlet på Erlandsen for å by på en variert og vakker konsert i gågatas ærverdige Conditori. 

I februar ble det ikke noen jazzkveld på Erlandsen Conditori, men det vil ikke dermed si at kaféen var aldeles kulturberøvet i årets andre måned – langt derifra! I stedet for jazz fikk vi en stor bukett med dyktige Haldenmusikere som bød på alt fra irske jigger til svensk visesang tirsdag kveld. For en kveld det ble!

Det var Siv Langøy som startet kalaset. Så begynte ballen å rulle. Den ganske så nyutklekkede irske folkemusikk-duoen Fir Arda meldte sin interesse; kunne de også bli med og spille noen låter? Siv syntes det hørtes interessant ut, og snart lurte flere artister på om de kunne få være med på festen. Og det fikk de! Foruten Siv Langøy og Fir Arda fikk publikum på Erlandsens høre Marit Østli Trønnes og Magne Skibsted Jensen, Tommy Wærnes, Rino Silden, Eva Denis og Terje Hugo Hansen spille denne februarkvelden.

Siden det opprinnelig var Siv Langøys konsert var det hun som skulle starte musikkfesten på Erlandsen tirsdag kveld. Men etter nyheten om Jahn Teigens bortgang bestemte artistene seg for å starte kvelden med en sang til minne om den folkekjære artisten. Dermed blir det en allsang-variant av Adieu, der alle kveldens artister samler seg på kaféens provisoriske scene som forsangere:

Allsang til minne om Teigen.

Etter allsangen blir det nydelig sang og gitarspill ved Siv Langøy, som med sin vakre og varme røst synger om livets mot- og medgang. Erik Grønhaug er hanket inn som bassist for kvelden, og akkompagnerer både Siv og andre artister i løpet av kvelden.

Siv Langøy med bassist Erik Grønhaug i bakgrunnen.

Kvelden fortsetter med et av byens nyeste band; Fir Arda! Duoen består av Ketil Simonsen-Liland og Juha Rossi, som begge har lidenskap – og talent for – irsk og skotsk musikk. Ketil er som kjent fløytemann i Beyond the Fields, men har altså startet et band nummer to med innflytter Juha Rossi.  Sammen skaper de keltisk magi med fløyte og bouzoki.

-Småprat gjerne litt mens vi spiller, sier Ketil før de setter i gang, det hører hjemme med litt småprat til denne typen musikk.

Denne duoen regner jeg med vi får høre mer fra utover, det klinger så feiende flott! Det går så det rykker i dansefoten, og man savner virkelig en Guiness i neven for å fullføre bildet.

Ketil Simonsen-Liland og Juha Rossi = Fir Arda!
Dyktige Juha Rossi flyttet til Halden for to år siden, da hadde han x antall strengeinstrumenter med på flyttelasset.
Ketil Simonsen-Liland er god på fløyte.

Etter Fir Arda er det duka for musikk som har sin opprinnelse på den andre siden av Atlanterhavet. Når Terje Hugo Hansen og Rino Silden rigger seg til så vet mange i lokalet at det kommer noe fint. Mange av oss har hørt dem spille før, blant annet på Sammen for Halden-konserter i Immanuels kirke før jul. Først byr de på litt Neil Young.

Terje og Rino, med den stødige Erik Grønhaug i ryggen.
Terje synger Neil.

En nydelig variant av Harvest Moon fyller lokalet, og Neil Youngs ånd flyr forbi i den bitterkalde gågata utenfor. Etterpå blir det Tom Paxtons The last thing on my mind i den koselige kaféen. Disse gutta yter gamle helter rettferdighet, det er det ingen tvil om. Litt tradisjonell nordisk musikk får vi også, det blir både Lillebjørn og Vreeswijk før Rino og Terje overlater mikrofonene til Marit Østli Trønnes og Magne Skibsted Jensen.

Rino synger Lillebjørn så fint, så fint.

Marit og Magne har plukka seg ut fire fine låter de skal spille for oss denne kvelden på Erlandsen. Den første er en fin versjon av Tom Pettys Insider. Utrolig flott! Marit og Magnes stemmer kler hverandre så godt, denne låta passer svært godt for dem. Og så fin som den er! Tom Petty altså, den mannen kunne skrive musikk.

Marit og Magne synger Tom Petty!

Så blir det en vakker låt fra Marit, nemlig den egenskrevne Driving along. En flott låt, med et fengende og tankevekkende refreng.

Marit synger «Driving along».

Før Marit og Magne etterlater scenen til nestemann blir det både Robert Plant på norsk, samt Teigen-allsang med Det vakreste som fins. Marit og Magne har tross alt et ganske nært forhold til Jahn Teigen. I to har har de nemlig reist rundt med sitt Teigenske hyllestshow Jahn vi elsker. Og neste artist ut er nettopp fra Magne og Marits Teigen-ensemble, nemlig Tommy Wærnes, som var med som vokalist på turnéen.

Tommy Wærnes med gitaren i fanget på Erlandsen.

Tommy sang Teigen med bravur under Jahn vi elsker, og har ingen problemer med å traktere andre sjangre også. Tommy klarer seg også fint på scenen mo spik alene, det beviser han tirsdag kveld.

Neste artist ut er ingen ringere enn Eva Denis, damen bak den nydelige Stay With me, som ble verdenskjent gjennom Øystein Karlsens suksess-serie Exit. Heldigvis får vi høre Eva spille nettopp denne låta, og det er en opplevelse å endelig få høre henne synge denne nydelige låta live. Eva har i sannhet en særegen og vakker stemme, og låta er rett og slett en liten skatt.

Eva Denis snakker litt mellom låtene.

Avslutningsvis får vi en liten Halden-medley servert av konsertsjefen sjøl; Siv Langøy. Her er vi innom alt fra Tuka til Evenrud og Eva Denis. Jeg begir meg nynnende ut i den bitende februarkulda i gågata. Det ble rett og slett en vakker liten bukett med Halden-artister vi fikk i fanget – på en helt vanlig tirsdagskveld på Erlandsen. Takk for en flott konsert!

 

 

Kommentarer

kommentarer