En vakker juledebut av Østfold operakor

En vakker juledebut av Østfold operakor sammen med sjarmerende Glemmen barne- og ungdomskor.

I Glemmen kirke i Fredrikstad var det fredag Julekonsert med Østfold operakor og Glemmen barne- og ungdomskor. Dette er et samarbeid mellom Opera Østfold og Glemmen kirke. Det er første gang operakoret fra Østfold arrangerer julekonsert, og vi får håpe det ikke blir den siste.
Det var mye vakker sang, og det var ikke vanskelig å komme i julestemning av den times lange konserten. Det var en konsert fri for kjendiser og solistene var hentet fra egne rekker.

12358366_10205684650539731_1947026365_n
Kate S. Olsen fra Glemmen barne- og ungdomskor sang Fin som en fugl helt alene foran ca 160 fremmøtte.

Fra Østfold operakor sang Henie Ihler solo på blant annet How beautiful at the feet fra Messias av G.F. Händel, og gjorde en strålende innsats. Fra barnekoret gjorde også Kate S. Olsen en flott prestasjon i sin fremføring av Fin som en fugl skrevet av tidligere organist i Glemmen kirke og komponist Egil Hovland. På orgel spilte Svein Gundersen og Dan René Dahl. På piano spilte Berit Billingsø. Dirigent for begge korene var Vigdis Djupang.

Ellers var konserten full av gode tradisjonelle julesanger og de som kanskje gjorde seg mest bemerket var morsomme engelske Ding, Dong og ikke minst Deck the Hall. Mer jul enn det blir det nesten ikke. Ellers var det en nydelig fremføring av Glade Jul og ikke minst gjorde avslutningen med Deilig er Jorden julestemningen komplett.

Vi gleder oss allerede til neste julekonsert!

Artikkelen er skrevet av Opera Østfold.
Alle foto: Malin Østli Langseth

 

Kommentarer

kommentarer