En uhøytidelig julekonsert

Novemberkvelden er mørk og varm. På vei mot Immanuels kirke er julestemningen et stykke unna. Kanskje det er årsaken til at så få av oss har funnet veien. Det er bare de 3-4 første radene i kirken som er befolket. Det er mye levende lys og dempet fargerik belysning som gir god stemning.

Trekløveret Tommy Steine, Maria Mohn og Stian Joneid har invitert til «en uhøytidlig høytidskonsert». De gjennomfører sitt forsett med å fremføre sine favorittsanger knyttet til julehøytiden. Showet fremstår som noe uferdig, av og til faller de ut av flyten og må minne hverandre på hva som skal skje.
De fremstår allikevel trygge og publikum tar sjargongen hentet fra Stand Up tradisjonen godt imot.

Det viktigste er uansett sangene. Og de synger godt. Artister trekkes frem sammen med favorittsangen til den enkelte artist. Det blir et knippe mer moderne julesanger, med noen klassikere innimellom.
Maria Mohn synger Carola, Tommy Steine bretter opp skjortekraven og blir Elvis i sin «Blue Christmas», mens Joneid bl.a. tar en Michael Dublé.
En av tidenes mest uvanlige duetter er tatt med, David Bowie og Bing Crosby sin versjon av Little Drummer Boy i Steine/Joneid sin tolkning.

20151115_191221

Nyttårforsettene blir ivaretatt i Maria Mohn sin egen «Neste år».
Mot slutten har vi kommet til tidlig ettermiddag julaften, Timmy Gresshoppe som avslutter Disneys Jul på TV med «When You Wish Upon A star».
En rykende fersk oversettelse av The Pogues «Fairytale of New York» har blitt til «Jul i Østfold» som rammer inn konsertens avslutning.

Publikum er så få at artistene haster til utgangen og tar hver enkelt i hånda og ønsker oss god jul i det vi forsvinner ut i novembernatta.

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer