En udødelig dødsmesse

Det Norske Blåseensemble fremfører Mozarts Requiem med fire solister og stort ungdomskor i Immanuels kirke fredag 31. mars klokken 19.00

Mozart er allerede syk når han får bestilling på en dødsmesse fra en anonym oppdragsgiver. Mens arbeidet går fremover, blir Mozart stadig dårligere, og han dør før verket er ferdig, bare 35 år gammel. Rekviemet fullføres av to av hans elever, men blir stående som en av Mozarts mest populære komposisjoner. De mystiske omstendighetene rundt oppdraget har også gjort det til et av musikkhistoriens mest myteomspunnede verk.

På denne konserten får du hele Mozarts mektige rekviem skreddersydd til Det Norske Blåseensemble av deres egen Stian Aareskjold. Koret består av musikklinjeelever fra Halden videregående skole og Kirkeparken videregående skole. I forkant av Mozarts Requiem spiller ensemblet to verk uten kor og solister. Det er Elegie av den ukrainske komponisten Valentyn Sylvestrov, og Adagio fra Serenade nr. 10 i B-dur, ‘Gran Partita’ av Mozart. Dirigent er Graham Ross.

Billetter kan kjøpes i døren, eller på dnbe.no.

Foto Erlend Stærk

Kommentarer

kommentarer