En travel Simen

Aiming for Enrike, foto: Anne Valeur.

Haldenmusiker Simen Følstad Nilsen har travle dager denne høsten, han er involvert i intet mindre enn tre kritikerroste bandprosjekter: Honningbarna, Acres Wild og Aiming for Enrike.

Aiming for Enrike

I følge P3 er Aiming for Enrike Norges beste liveband. Jørgen Hegstad i P3 ga nylig bandets nyslupne singel Marion Jones terningkast 5. Tomannsbandet Aiming for Enrike består av Simen Følstad Nilsen og Tobias Ørnes Andersen. Gutta har hatt et travelt år. Aiming for Enrike var på en vellykket turné i Japan i mars, gjestet flere norske festivaler i sommer, og kom nettopp tilbake fra en India-turné. I november og desember skal de turnere i Norge og Europa, og så slipper de jaggu sin tredje fullengder fredag 27. oktober: Las Napalmas.

-Neste år skal Aiming for Enrike tilbake til Japan, og mest sannsynlig India, forteller Simen Følstad Nilsen.

Aiming for Enrike tar seg tid til en tur innom Halden i vinter også, de skal ha konsert både på Rockehuset og Bryggerhuset fredag 1. desember.

Las Napalmas utgis på nyoppstartede Pekula Records, og Aimings for Enrikes nye album blir plateselskapets første plateutgivelse.


Honningbarna

Et annet pågående Simen-prosjekt om dagen er Honningbarna.

-Honningbarna er for øyeblikket ute på en femukers turné på ungdomsskoler i Kristiansandsområdet gjennom den Kulturelle Skolesekken, forteller Simen.

Punkrockbandet Honningbarna debuterte i 2010, og ble Årets Urørt på P3 i 2011. Simen tok over som gitarist i bandet i fjor vinter, og spilte sin første konsert med dem i februar 2016. Honningbarna spilte inn sitt femte album Voldelig Lyd i sommer.

– Denne plata kommer ut i desember, forteller Simen, og følges opp med en skandinavisk turné på 30 + datoer.

Voldelig lyd ble spilt inn i Kjartan Kristiansens studio; Amper Tone. Kjartan Kristiansen er som kjent gitarist/låtskriver i Dumdum Boys, men han har også produsert artister som Jonas Alaska og Stein Torleif Bjella. Og nå altså Honningbarna.

Honningbarna. Simen er nummer to fra venstre.

Honningbarna får gode kritikker hvor enn de ferdes. Livekonsertene rasker stadig inn 6-ere på terningen, og bandet fikk også Bendikprisen i år. Bendikprisen er en bransjepris som norske artister deler ut til hverandre, prisen deles ut på GramArts årlige sommerfest i Oslo.

Acres Wild

Simens tredje bandprosjekt er indiepop-bandet Acres Wild, som spilte på Bryggerhuset i april.

-Vi har snart mikset ferdig EPen som vi spilte inn i på Rockehuset nå i 2017, den kommer på nyåret, forteller Simen.

Oslobaserte Acres Wild slapp debutalbumet Ignore the flags on the beaches i mai 2016, og de gode kritikkene haglet inn. Singelen Line of Sight fra nevnte album havnet på Spotifys globale toppliste for virale sanger. I 2017 ga de også ut EPen Mona, også spilt inn på Rockehuset, oppkalt etter Haldens og Bryggerhusets egne Mona Cecilie Johansen.

Acres Wild, Simen i midten av bildet. Foto: Jørgen Nordby.

Kreativt involvert

Simen er ikke bare gitarist i ovennevnte band, i samtlige bandprosjekt er han direkte involvert i den kreative prosessen:
– I alle disse banda lager jeg, eller er med og lager, mye av musikken, forteller han.

I tillegg har den driftige musikeren spilt tre solokonserter i år; en på by:larm, en på Slottsfjell og…

– ..og én på en veldig trivelig bursdag, forteller Simen. På solokonserter improviserer jeg med gitar og pedaler og lager lydlandskaper med det.

Simen Følstad Nilsen folkens, følg med videre!

Aiming for Enrike kommer til Bryggerhuset og spiller den 1. desember klokken 22. 00.

Aiming for Enrike spiller også for ungdom under 18 på Rockehuset 1. desember klokken 18.00

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer