Én Saxofonist Fem Organister Én Kirke

Torsdag 24. januar vil fokus være på én saksofonist og fem organister i Immanuelskirken. Arild Elnes på saxofoner i flere varianter vil da ha med seg fem organister til konserten som har fått tittelen «En Saxofonist Fem Organister En Kirke»

De fem organistene Arild Elnes har fått med seg er Marie Håkonsen, Maria H. Johansen, Jan Erik Norheim, Marte-Kari Melkerud og  Morten Olaussen.

Den kvelden vil Immanuelskirken fylles av saxofon-og orgeltoner i stor variasjon.  Både orgel og flygel vil bli benyttet ved konserten.

Hvorfor denne konserten?

-En ide jeg fikk i sommer hvor jeg hadde lyst til å lage min egen konsert, forteller Arild Elnes. Valget ble at denne skulle presenteres i Immanuelskirken – og deretter kom det meste av seg selv. Gjennom mange år har jeg spilt med de fleste av byens organister i flere sammenhenger. Til denne konserten en kveldsstund i januar måned ønsker jeg derfor å presentere noe mer musikk som jeg vil fremføre på mine saksofoner sammen med organistene.

På programmet vil det være musikk i flere stilarter, fra meditasjonsmusikk, folketoner, klassisk og noe med dreining mot jazz.  Komposisjoner og arrangement som vil bli presentert er av Alexander Guilmant, Nils Lindberg, Antoni Vivaldi, Astor Piazzolla, Hans-Martin Limberg, G. de Lioncourt, Paul Halley, Duke Ellington og Hans Andre Stamm.

Berg sparebank stiller opp som sponsor til konserten.

Konserten arrangeres i samarbeid med Halden menighet og den vil være gratis –  det vil være mulighet for å gi en gave til Kirkens Bymisjon ved utgangen.

Konserten starter 19.30.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer