En sang om kjærlighet

Marit Trønnes’ siste låtutgivelse startet som en sang om camping og endte som en sang om kjærligheten mellom to mennesker som har levd et langt liv sammen.

Mandag slapp Marit Trønnes kjærlighetssangen Hanging on på Spotify. Men denne låta har en historie. Det begynte med en låt om campinglivet i Nössemark.

– Jeg hadde skrevet en sang om hvordan livet er på campingen, forteller Marit, om at det er langt til do og lange køer og sånn. En litt morsom sang. Men melodien var ganske ensformig – det syntes i hvert fall faren min. Det var ikke noe refreng, den gikk bare i ett.

Ottar Trønnes satte seg ned og skrev en ny melodi til Marits campinglåt. Men da Marit fikk høre melodien syntes hun at den var for fin for campinglyrikken hun hadde forfattet.

– Jeg syntes melodien fortjente en bedre tekst, ler hun. Så da skrev jeg en tekst om kjærlighet i stedet.

Da Marit skrev sangen hadde hun foreldrenes lange ekteskap i tankene, teksten handler om to mennesker som har holdt sammen gjennom tykt og tynt helt siden de var nitten år gamle.

– I teksten reflekterer jeg rundt kjærligheten mellom to mennesker som har vært sammen veldig lenge, og som har opplevd både godt og vondt, men som fortsatt vil leve sammen. Den tar opp takknemligheten for alle de gode tingene man har opplevd sammen.

Sangen handler altså om Marits foreldre. Men da Marit skulle spille den inn i Erik Dambergs studio i Porsgrunn sammen med Magne ble teksten plutselig relevant for dem også.

Magne Skibsted Jensen synger med Marit på «Hanging on». Foto: privat.

– Vi synger jo til hverandre, forteller Marit. Så underveis i innspillinga ble sangen litt vår også. Vi har jo vært sammen i tretten år nå, og vi har også vært gjennom mye sammen. Det er godt gjort å klare å fortsette å være sammen, når man har opplevd alt det vi har opplevd. Det er en del som ikke klarer det.

I 2020 kunne Marits foreldre feire at de har vært gift i femti år. Gullbryllupet kunne ikke feires på ekte Trønnes-vis med band og fullt PA-anlegg, det ble en dempet korona-variant med et lite selskap.

Hva synes foreldrene dine om Hanging on? 

– De synes den ble fin! Jeg tror de synes det tok innmari lang tid før vi fikk den ut, pappa skrev jo tross alt melodien helt tilbake i 2014!

Marit er takknemlig for alle som har bidratt til sangen. Både Ottars melodi, Magnes arrangering og vokalbidrag – og Erik Dambergs bidrag på instrumenter og bearbeidelse av låta i studio.

Hva betyr det for deg å lage musikk?

– Det å få lov til å bruke kreativiteten sin på denne måten er veldig tilfredsstillende. Det gir mening og innhold i livet. Det betyr mye for meg å få lov til å dele dette med andre.

«Hanging on» er laget av Magne Skibsted Jensen, Erik Damberg, Marit Østli Trønnes og Ottar Trønnes. 

Kommentarer

kommentarer