Èn restaurant i Østfold kom gjennom nåløyet

I begynnelsen av uken kom 2017-versjonen av White Guide. På listen finner vi èn restaurant i Østfold. 

Historien med White Guide startet i Sverige i 2005. I 2014 kom den første versjonen med nordisk fokus og den inneholder nå en liste over de 300 beste restaurantene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og Færøyene. Årlig testes flere hundre restauranter anonymt og de som kommer gjennom nåløyet deles opp i fire kategorier. Det er internasjonal mesterklasse, mesterklasse, meget god klasse og god klasse.
I Østfold er det kun en restaurant som har klart kravene som White Guide setter og det er Slippen i Fredrikstad. De kom for første gang med i 2015-versjonen og står også på lista for 2017.

11270345_996457473699114_985650841680945359_o

Restaurant Slippen ligger idyllisk til ved elva i Fredrikstad sentrum. Restauranten har vært drevet av Tobias og Ingeborg siden 2012. De har mange ansatte med seg og en av dem er Aron Larsen Heiberg som hadde lærling-tiden sin på Curtisen.
Hele personalet er selvfølgelig stolte over å ha mottatt anerkjennelsen fra White Guide.
– Vi er stolte over å ha blitt lagt merke til og at vi får være med i en internasjonal guide, forteller Ingeborg. De har meny som tilpasses hver sesong og jobber mye med kvalitetsprodusenter. I omtalen av Slippen skriver White Guide blant annet ” A restaurant that really knows how to take care of the ingredients they have access to.”
– Det som vi tror skiller oss fra en del andre er matkvaliteten. Vi lager alt fra grunnen av på norske råvarer.

Kommentarer

kommentarer