En natt i naturen

I helgen arrangerte Norsk Friluftsliv ”Natt i naturen”; en oppfordring om å overnatte ute fra lørdag 5. til søndag 6.september.

Flere tusen tok utfordringen, en av dem var haldenseren Elisabeth Aase Lehmann.
Gjennom hele 2015 markeres ”Friluftslivets år”, og Natt i naturen markerte starten på Friluftslivets uke.
Over hele landet la folk ut bilder av telt og bålkos, både små og store deltok.

Elisabeth Aase Lehmann trengte ikke mange sekundene på å bestemme seg for om hun skulle overnatte ute denne helgen.
– Jeg elsker å være ute i naturen enten det er gåtur, topptur, kanotur, fisketur, cachetur eller kajakktur. Smilet og humøret er på topp uansett hvordan dagen ellers har vært, forteller hun ivrig.
Hun valgte seg Vestfjella som destinasjon for overnattingen, et sted hun har vært før og som byr på vakker natur.

11994315_10203540219346453_13350992_n

Lørdag spent hun på seg storsekken og gikk av gårde sammen med turfølget sitt.
– Det er en deilig følelse å vandre av sted innover i skogen. Man finner virkelig roen, forklarer Lehmann.
Været får man ikke gjort noe med, og det viste seg fra de fleste sider i løpet av helgen. Noen tar det som en nedtur, andre tar det som en utfordring.
– Mellom regnbygene dukket solglimt frem, og få ting føles bedre enn en natt ute i naturen med bål og måneskinn, sier hun. Hun presierer at det er viktig å ta hensyn til naturen når man tenner bål. Nå hadde det regnet noen dager, så de tok sjansen på et varmende tyribål.

11993177_10203540381830515_1412127695_o

Noe av det Lehmann setter pris på med å være ute i naturen er muligheten til å komme tett på dyrelivet.
– På vei til teltplassen vår sto den der, gamlebukken. Virket nesten litt overrasket over å se tobeinte i skogen nå. På hjemturen traff vi på en ugle som satt å tittet på oss i noen sekunder før den tok vingene fatt. Helt herlige opplevelser, forteller hun.
Det er ingen tvil om at Lehmann har et stort hjerte for å bruke naturen, og gjerne vil inspirere andre til å være ute oftere.
– Man kan gå så raskt eller langsomt som man selv ønsker, du kan velge om du vil trene eller slappe av. Jeg setter stor pris på stillheten og roen i naturen. Det å komme seg vekk fra støy og all luksus i vår moderne verden. Da får vi ladet batteriene og blir mindre stressa, avslutter hun og håper enda flere blir med på Natt i naturen neste år.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer