En miljøbevisst drosjesentral

Onsdag tok Halden Taxi skrittet over i de miljøvennliges rekker og ble Miljøfyrtårn. Daglig leder, Bent Skogli, er stolt over utmerkelsen. 

Det er tusenvis av bedrifter i Norge som er sertifiserte Miljøfyrtårn, og nå er Halden taxi blitt en av dem.
– Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar, står det på ordningens hjemmeside. Virksomhetene som blir sertifisert må arbeide systematisk med miljøtiltak, gjennomføre mer miljøvennlig drift og ha et godt arbeidsmiljø.

– Halden Taxi as har lenge vært miljøbevisst. Allerede i 1996, når vi ble stiftet, tok vi med i vår visjon, at «Halden Taxi skal velge løsninger som i minst mulig grad forurenser det ytre miljø», forteller Skogli.
– Når våre løyvehavere skulle kjøpe bil, og spurte selgeren hvor stort utslipp bilen hadde, viste ikke selgeren det. De måtte sjekke med importør. Nå er jo dette noe alle bilselgere reklamerer med.

13240577_959266747505544_7635196763454715622_n

Skogli forteller at det har vært en spennende prosess å bli sertifisert. Halden Taxi valgte å gå inn i et samarbeid med HiØ.
– Når vi så bestemte oss for å bli miljøklassifisert tok vi kontakt med Egil Norvald på Høyskolen i Østfold her i Halden. Vi fikk nedsatt en arbeidsgruppe av studenter. Nemlig Jonas Engebretsen, Madelen Huuse Piperud og Andreas Arnfinsen.  Sammen med dem, fant vi ut at Miljøfyrtårn var den best egnede sertifiseringen for oss.

Det er firmaet Frisk som har bistått Halden Taxi med forberedelsene og sertifiseringen, i tett samarbeid med Vegar Skogli som har vært Halden Taxi sin ansvarlige.
– Frisk uttalte at de aldri tidligere hadde samarbeidet et firma der alt var så klappet og klart, og det ble derfor en kort prosess for dem, før de kunne si vi var klare som miljøfyrtårn.

Halden Taxi forplikter seg nå blant annet til å velge bildekk med miljømerking, de må bruke bilvasketjenester som har godkjente avløpsanlegg og de skal ha en prosentvis årlig økning av kjøretøy som ikke overstiger co2-utslipp på 120 g/km. Alle sjåfører må ha godkjente kurs i øko-kjøring, og sjåførene må kildesortere søppel som kunder eventuelt legger igjen i bilen. Bilene kan ha et klistremerke med påskriften ”Vi er en Miljøfyrtårn-bedrift, og går ikke på tomgang».

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer