En magisk verden på Trollstien

Du hører det er noen små barn som hyler av fryd ute i skogen. Litt lenger unna er det enda flere små barnebein som småspringer opp en bakke rett mot fjellveggen der det er malt en dør. Alt dette er helt vanlige scener rundt Ormtjern hver søndag. Trollstien ble åpnet for noen uker siden og er allerede en stor suksess!

Ormtjernhytta har i mange år vært et populært turmål for småbarnsfamilier og nå er det flere enn noen gang som bruker TTIFs hytte.
Jorunn Melsås er damen som skal takkes for at små barn har fått en helt egen magisk verden de kan leve seg inn i med tusser og troll.

Hvor kom ideen fra?
– Vi har tidligere hatt nisser rundt tjernet i adventstiden og romjulen. Nå ønsket vi å se om det var mulig å lage noe mer permanent som unger kan leke med og glede seg over hele året, forteller Jorun. Stien rundt tjernet har lenge vært vanskelig for småbarnsfamilier å bruke på grunn av trær i veien, busker og kratt.
– Det har hele tiden vært et mål å gjøre stien tilgjengelig for små barn og at de skal kunne ha det morsomt underveis. Da vi kom i gang med ryddingen ble det veldig tydelig at her passet det med troll.

img_2902

Jorunn har brukt mye tid på å få på plass Trollstien.  Det har krevd planlegging, økonomisk støtte fra samarbeidspartnere og mye fysisk arbeid.
– Det har vært morsomt og givende å jobbe med dette. Underveis har jeg hatt med meg flere som har hjulpet til, blant annet noen ungdommer som har vært med på å male trollene. I Mjøndalen fant jeg en som hjalp til med å skjære ut troll og Østby Trevare har dreiet troll-øyne for oss, forklarer hun.
Det finnes ingen fasit på hvor mange troll som finnes langs løypa.
– Trollstien skal være levende. Noen troll forsvinner og andre troll kommer til.

Runden rundt Ormtjern er omtrent 1 kilometer lang. Den egner seg dårlig for barnevogn, men etter at den har blitt ryddet og det er lagt på bark egner den seg veldig godt for nysgjerrige barn. Det er en gapahuk midtveis på runden så her går det an å legge inn en god pause i vannkanten.
– Jeg har lagt ned mange timer med jobb på stien, men det føles verdt det når jeg ser alle de glade barna som fryder seg mens de leter etter troll, sier Jorunn.
Hun anslår at hun har kjørt ut omtrent 2000 trillebårlass med bark.
– Det har blitt mye fysisk arbeid og vi er ikke ferdig ennå. Men nå er i alle fall grunnlaget lagt for mange spennende opplevelser rundt Ormtjern, så får vi se hva vi finner på videre.

Stien rundt Ormtjern er tilgjengelig hele året. Det er mulig å gå fra parkeringsplassen før bommen (ca. 800 meter) eller fra Kruseter (ca. 2 kilometer). På søndagene er Ormtjernhytta åpen, så da er bommen åpen og det er mulig å kjøre helt opp til hytta.

Ormtjernhytta legger jevnlig ut oppdateringer på sin facebookside. 

Kommentarer

kommentarer