En litterær oase på nordsiden

Nå kan du gå og låne bøker på byens splitter nye og flotte folkebibliotek! Mandag åpnet Haldens nye bibliotek dørene for byens beboere.

Det har kostet både tid og krefter. Tusenvis av bøker har blitt pakket varsomt i esker, og satt på plass i nysnekrede hyller i folkebibliotekets inviterende og moderne lokaler på Skofabrikken. Rom har blitt omsorgsfullt planlagt, gode fargevalg er tatt, og flotte og komfortable møbler er handlet inn. Nå står det klart, og vårt nye bibliotek er en varm og hyggelig oase midt i hjertet av nordsidens nye møteplass; Skofabrikken.

En glad kultursjef får æren av å åpne pressekonferansen på bibliotekets åpningsdag. Knut Olav Brekklund Sæves skryter av biblioteksjef Nina Ewart og hennes stab, og snakker om viktigheten av en moderne og relevant bibliotekstjeneste i et informasjonssamfunn som er i rask forandring. Så får biblioteksjefen ordet:

– Biblioteket er kulturarena, kunnskapsarena og møteplass for innbyggerne våre, sier Nina. Biblioteket er tuftet på det demokratiske prinsippet om at alle skal ha lik og gratis tilgang til informasjon.

Kultursjef Knut Olav Brekklund Sæves åpner pressekonferansen.
Biblioteksjef Nina Ewart deler ut blomster og takker samarbeidspartnere.

Nina er fornøyd med det nye biblioteket, det ligger i hjertet av det som blir et nytt, pulserende kultursentrum i Halden by. Når Nina har takket både kommunen og staben som har stått på for å få i stand det nye biblioteket, får ordføreren ordet. Og en saks.

Snoren er klippa, og biblioteket er herved innviet!
Ordføreren donerte fire lester til Skofabrikkens bibliotek.

Et tur rundt i biblioteket bekrefter det flotte førsteinntrykket. Blant bokhylleradene dukker det stadig opp nye overraskelser. Her og der finner vi en rekke små leselommer, der besøkende kan ta med seg en bok og synke ned i en god stol eller en komfortabel sofa.

En liten leselomme i bibliotekets ungdomsavdeling.
Minileselomme!  I barneavdelingen står det to koselige lesehus med et par søte bamser som venter på små lesekamerater.

Her finnes langbord man kan lese ved, og en liten lesesal for den som trenger litt ekstra ro rundt sin lesestund.

I barneavdelingen er det en avdeling for skolebarn! Her kan man jobbe, og spise lunsj. Det er til og med et lite kjøkken!
En lesesal for de som trenger litt ro.

Her finnes en scene til små og store litterære arrangementer, og et formidlingsrom med amfi. Det er flere fine grupperom, og det er satt av rom til både gaming og makerspace.

En flott scene i voksenavdelingen, med utsikt ut over nordsiden.
Bibliotekar Hedvig Hovde Grønlund Moen viser frem det lokalhistoriske rommet i biblioteket.
Eventyrrommet! I barneavdelingen er det et flott formidlingsrom med amfi. Dette rommet er utsmykket av kunstner Anette Zetlitz, som valgte festningens profil som bakteppe for amfiet.

Det nye biblioteket er supert tilrettelagt for store og små arrangementer, her blir det nok både bokbad og høytlesning og mye annet morsomt! Jeg gleder meg vilt til å være med på alt det spennende som kommer til å foregå på dette huset.

– Vi gleder oss til at restriksjonene slipper litt opp, sier Nina, så vi får satt i gang med alt det spennende vi har planlagt. Vi skal ha foredrag, vi skal ha samarbeid med høyskolen, og vi skal gjøre mye annet spennende. Vi setter i gang med alt dette så snart det blir lettelser i restriksjonene!

Det er planlagt en åpningsuke som hele huset skal være med på, men dette programmet er hemmelig enn så lenge. Så følg med!

Er det ikke koselig! Bibliotekar Ellen Bjørnstad viser frem «tottelottsonen i barneavdelingen»! Her kan små, trøtte føtter ta av seg skoene, og nyte en deilig lesestund på myk madrass.
Koselig barneavdeling!
I ungdomsavdelingen finner du spillrommet «Lissa».
En spilleavdeling i barneavdelingen.

Men vet dere hva? Disse bildene yter på ingen måte det nye biblioteket rettferdighet. Dette må dere simpelthen bare se med egne øyne! Ta dere en tur for å se, og hvem vet – kanskje finner du en bok å låne når du først er der?

Biblioteket får nye og lengre åpningstider også! Se bare her:

Mandag 10-19
Tirsdag 10-16
Onsdag 10-16
Torsdag 10-19
Fredag 10-16
Lørdag 11-15

For oppdateringer og arrangementer på biblioteket, sjekk ut bibliotekets nettside!

Kommentarer

kommentarer