En kveld med Zappa

Onsdag 4.november inviterer Det Norske Blåseensemble til en helaften med musikk inspirert av Frank Zappa. Musikerne mener at dette er noe av det vanskeligste de har gått i gang med, men de gleder seg stort til å vise det frem for haldenserne. 

Stian Aareskjold er trompetist i ensemblet. Han hadde ideen til Zappa-prosjektet og har arrangert musikken. Det startet med at han i -93 ble blåst av banen av Ensemble Moderns utgivelse ”Yellow Shark” med musikk av Frank Zappa.
– Jeg ønsket å spille musikken hans. Jeg ønsket å gjøre det på en ny måte. Ikke som en kopi av Frank Zappas eget band eller som en kopi av Ensemble Modern. Jeg ønsket å gjøre det for messinginstrumenter og perkusjon, forteller Aareskjold.
For noen år siden ga Det Norske Blåseensemble ut «The Brass from Utopia», en cd med Zappas musikk. Den ble varmt mottatt, og siden den gang har DNBE utviklet Zappa-konseptet videre. Det har blant annet resultert i at de for noen dager siden spilte sammen med ”Zappa plays Zappa” der sønnen til Frank Zappa, Dweezil Zappa, spiller.

Konserten på Brygga Kultursal blir den tredje i rekken med Zappa i år. For noen dager siden var de i Göteborg og mandag kveld var de i Oslo. Heidi Raude, produsent i DNBE, gleder seg til konserten.
– Det er et topp motivert og inspirert ensemble som publikum kan forvente å oppleve i kultursalen onsdag kveld!

Billetter kan kjøpes her.

Kommentarer

kommentarer