En kveld med Stemning

Haldentrioen Stemning fylte Bryggerhuset med folk og bra musikk fredag kveld. 

Det er ikke et eneste ledig bord å oppdrive når klokka begynner å nærme seg konsertstart for Stemning på Bryggerhuset fredag kveld. Stedet syder av forventning, og bandet rusler rundt i lokalet og venter på at klokka skal bli ti.

-Vi er helt fullbooka, forteller Maya i baren.

De er mange på jobb på Bryggerhuset i kveld, men allikevel løper de beina av seg mellom bordene. Når bandet tar plass bak instrumentene sine er vi forventningsfulle der vi sitter. Jeg har hørt Stemning før, men aldri innendørs. Og aldri helaftens.

Coverband med karakter

Forventningene innfris så det holder. Stemning er et knakandes godt liveband, og de klarer det der med å levere hits vi har hørt mange ganger før uten å bli et karakterløst coverband. De bringer sine egne greier inn i låtene de covrer, her er plenty av karakter og egenart. Det hjelper jo at Therese Leet virkelig leverer stemmemessig, på tvers av sjangre og uttrykk.

Therese Leet leverer vokalt.

Foruten Therese består Stemning av Eivind Mebust på gitar, og Silje Kathinka Erichsen på tangenter.

Eivind Mebust spiller gitar i Stemning. 

Det er tight, det låter vakkert og det er en perfekt Bryggerhuskonsert. Setlista er en god blanding av rolige låter der vokalen får sitte i forsetet, og numre der rockefoten begynner å gå og det rykker litt i allsangnerven. Michael Jackson- medleyene er bra eksempler på sistnevnte! Pianist Silje Kathinka Erichsen løfter forøvrig disse låtene atten hakk opp med sin briljante tangenttraktering.

Silje synger til kjæresten.

Silje står også for konsertens mest rørende øyeblikk, når hun overrasker kjæresten som sitter i publikum med en sang dedikert til ham midtveis i første sett. Silje kan nemlig ikke bare spille fletta av pianoet, hun kan synge også.

Litt ut i konserten får Stemning litt ekstra drahjelp på scenen, i form av trommemann Vidar Eilertsen, bassist Lars Martin Torp og gitarist Stig Mebust. Lydbildet blir fyldigere og mer spenstig, og legger seg tett og fint bak Thereses vokal. Og når vi først snakker om lyden: Den var bra. Veldig bra. Applaus til lydmann Halvor Næss Diesen, som mekka super lyd og sørga for å løfte konserten enda et hakk.

Stig Mebust hjelper til på gitar.
Trommemann Vidar Eilertsen!
Lars Martin Torp spiller bass.

Klokka ble overraskende fort tolv, og brått så var det over. To timer med Stemning & Co går jammen fort. Jeg håper jeg får se dem på scenen i Halden snart igjen.

Vil du lese mer om Stemning? Sjekk ut Facebooksiden deres da vel!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer