– En konsert er en symbiose mellom alle som er til stede

Lørdag 13.mai kommer Twintoulouse til Bryggerhuset for å spille alternativ pop for haldenserne. Releaseturneén for bandets andre plate, ”Is now” er i gang, og Halden er tredje stopp på turnélista.

Albumtriologi
Vokalist, gitarist, låtskriver og haldenser Anders Johnsen er primus motor for det oslobaserte popbandet Twintoulouse. Bandets andre album ”Is now” ble sluppet 6. april i år, og er andre album i triologien ”Your hour is now at ease”. Den siste plata i triologien slippes våren 2019. 
– Tematikk og låtmateriale til plate tre er ferdig, forteller Anders Johnsen.

Johnsen forteller videre at prosjektet med bandets albumtriologi har pågått i snart atten år. Gamle låtskisser hentes nå frem og bearbeides ut fra nytt ståsted.
– Så skal det arrangeres og øves inn parallelt med livespilling det neste året. Innspilling blir høst/vinter 2018, og utgivelse våren 19.

En alternativ popreise
Twintoulouses første album ”Your hour” presenterte første del av historien i triologien, og her var den røde tråden i albumet en reise over land.  I ”At ease” tar Twintoulouse lytteren med ut på havet.
– Den nye plata er nummer to i en lengre historie, og temaet for denne er en reise over havet, rundt jorda, forteller Johnsen. 

”Is now” har fått god mottagelse i musikkmiljøet, albumet har allerede blitt trukket frem i Dagbladet og lovprist i musikkspalten ”Wandrups utvalgte” av musikkjournalist i Dagbladet Fredrik Wandrup. 
– Vi er stolte av å kunne si at denne plata har vi lagd sjæl – i samarbeid med Andreas Pettersen, Rune Lamøy og Henning Bortne, sier Johnsen.

Del frykten
Låtskriveren fra Halden har et personlig utgangspunkt når han skriver låter, og tar gjerne utgangspunkt i egne erfaringer. 
– Inspirasjonen kommer av behovet for å forstå handlinger og tanker man opplever i seg selv, de nærmeste og alle andre rundt. Mitt tips er å la seg rive med av livet, og orke å analysere det som skjer når det skjer.

Selv om Johnsen bruker eget liv som inspirasjon når det lages musikk betyr det ikke at han står alene i prosessen.
– Det hjelper alltid å ha gode venner å dele frykten med, sier Johnsen.

Ærefrykt og symbiose
Johnsen og Twintoulouse er klare for å vise haldenserne hva de kan, Johnsen føler seg trygg på at Twintoulouse kan levere til tross for at Haldenbakgrunnen hans inngir en viss ærefrykt.
– Å vokse opp i Halden gir en innsikt og ærefrykt for både innspillingsteknikk og gode liveopplevelser.

Johnsen stiller høye krav til egen leveringsevne i så måte. Han forventer at Twintoulouse leverer både ”tight” og ”ekte” på konsert.
– En konsert er en symbiose mellom alle som er til stede, og vi skal legge til rette for at det blir en god opplevelse, avslutter Johnsen.

Foruten Anders Johnsen består Twintoulouse av Jon Mannsåker (gitar, kor) Magnus Buer Hansen (trommer og perkusjon) Håvard Dahle (keys, gitar og kor) og Christian Ombustvedt (bass og saksofon). 

Les mer om konserten på Bryggerhuset her. 

Kommentarer

kommentarer