En hyllest til styrken og spiritualiteten

Søndag 10.april markeres Romfolkets historie i Europa med foredrag og konsert. På kvelden blir det konsert i Berg kirke med Solfrid Molland med band.

Sanger og musiker Solfrid Molland har reist som gatemusiker i Europa. På reisene lærte hun sanger av rommusikere hun møtte og komponerte musikk til ulike katedraler. Hjemme i Oslo møtte hun også dyktige gatemusiker med rombakgrunn. En av dem er Ion Rasturnel som i en årrekke har spilt på gata i Oslo og har blitt et ikon i byen. Solfrid Molland inviterte Rasturnel og andre gatemusikere med på et CD-prosjekt med tittel ”Musikken er mitt fedreland”. Prosjektet setter fokus på den sterke musikkulturen til Europas største minoritet.

Konserten er en hyllest til styrken og spiritualiteten i sigøynermusikken, som ofte kalles «Europas blues». Gjennom konserten får man innblikk i et undertrykket folks sterke stemme, og sigøynerfolkets viktige rolle som kulturbærere i Europa. Kjernen i repertoaret er tradisjonelle sigøynersanger i både forrykende og inderlig samspill, ispedd korte historier og legender slik de fortelles blant roma selv. Et knippe norske viser forsterker sigøynermusikkens budskap, som Øystein Wingaard Wolf´s vise «Alene er du ingenting».

Ønsker du mer informasjon om foredraget og konserten finner du det her.

Artikkelen er levert av Solfrid Molland/arrangør.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer