En hjelpende hånd fra Risum

Elevene i 3. klasse på musikk og drama på Risum arrangerte konsert til inntekt for Hand 2 Hand torsdag kveld.

Humor og alvor gikk hånd i hånd på gårsdagens veldedighetsforestilling på Risum, og det var definitivt i det alvorlige hjørnet forestillingen startet. Intro-nummeret til førsteklassingene satt som en kniv i magen, det var en skarpt spark til menneskehetens mindre sympatiske sider. Det tok litt tid å hente seg inn etterpå.

Intronummeret fra gårsdagens forestilling. Sterkt budskap, heftig fremførelse.

Konferiansierene Ulrik Frostung Stensrød og Stine Merete Bråten sørget for å ta alvoret ned med blant annet litt ulisensiert blokkfløytespilling, og en ikke spesielt selvhøytidelig dans. De var definitivt typene til å by på seg sjøl, som det heter.

Det manglet ikke på musikalske glansnumre denne kvelden heller. Vi fikk servert alt fra heftig solosang til rytmefengende korsang, glimrende gitarspill og mye fint på piano. Det nytter ikke å ramse opp alt sammen, vi lar bildene tale for seg. Se også bildeserien på KanDusis facebookside.

 

Det står virkelig respekt av det elevene på musikk-og dramalinja har fått til her, det er ingen liten jobb å sy sammen en komplett forestilling av dette kalibret. De har håndtert alt fra presse og billettsalg til lyssetting og scenerigging. En fantastisk læreprosess for vordende kulturarbeidere, og de gjorde jobben med glans.

-Jeg er helt overveldet, sier ildsjelen bak Hand 2 Hand, Tom Andreassen, hadde det vært en sjuer på terningen så hadde jeg trilla den for disse ungdommene i kveld!

Tom Andreassen er veldig imponert over gårsdagens forestilling.

Tom er rørt over at Halden Videregående for fjerde gang vil gjøre en innsats for å samle inn penger for Hand 2 Hand.

-Det er ikke bare disse flinke elevene vi ser i kveld som har gjort en innsats, forteller han, hele Halden videregående har jobbet for å samle inn penger.

Halden videregående skole har gjentatt suksessen fra tidligere år og byttet ut Operasjon Dagsverk-opplegget med Hand 2 Hand-innsamling. Tom har vært på skolen for å fortelle om årets innsamlingsaksjon. I år skal inntektene fra aksjonen gå til en av Europas fattigste byer, Voartopele de Sus i Romania.

-Politisjefen lurte på om jeg hadde en laptop å avse, forteller Tom, for politistasjonen har ikke råd til å kjøpe en pc en gang!

-Det var en flott forestilling, sier assisterende rektor ved Halden videregående skole, Kristin Støten, i pausen, elevene byr på seg selv og leverer en balansert forestilling med både alvorlige budskap og komiske innslag. Jeg synes det er fint at elevene tar ansvar for denne prosessen og velger å støtte et lokalt intiativ som Hand 2 Hand. Alle har stått på og jobbet i dag, ikke bare her oppe – hele skolen har bidratt!

Representanter fra Halden videregående var på plass for å heie på elevene. Fra venstre: Åshild Johnsen, Mary-Ann Gilstedt, Monica Gjersøe og assisterende rektor Kristin Støten.

Det ligger mye arbeid bak forestillingen de flinke elevene har satt opp torsdag kveld.

-Det har vært gøy, men veldig slitsomt, forteller produsent Kristoffer Nicolaysen.

Han har hatt ansvaret for å sy hele opplegget sammen. Det har naturligvis ikke gått knirkefritt. Produsenten har tydeligvis taklet humpene i veien greit.

Det har vært tøffe tak for produsent Kristoffer Nicolaysen de siste ukene, men han tar det med et smil.

-Det finnes ikke problemer, bare utfordringer, ler han, før han må rushe videre til neste forestilling.

-Fem minutter til neste forestilling, hører jeg Sverre Magnus Heidenberg rope bak meg i dét jeg lukker døren til backstage-området.

Det er vel bare en måte å konkludere dette på eller?

La linja leve!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer